Δεν πιστεύουν στα ζώδια και τα ψάχνουν πιο πολύ απ' όλους

Πόσοι από εμάς εξαρτηθήκαμε απ' την πρωινή εκπομπή που αποκάλυπτε πώς θα πάει η μέρα μας και πόσοι από μας βασισμένοι σε αυτό δώσαμε περισσότερη προσοχή στα ερωτικά παράλληλα με τα οικονομικά μας.

Ο κύκλος των ζωδίων μας έδειξε σε τι κατηγορίες να τοποθετούμε το καθένα  και με βάση το ζώδιό τους βγάζαμε ένα συμπέρασμα για αυτό το άτομο....
Γνωρίσαμε πως οι Παρθένοι είναι τελειομανείς κι οι Λέοντες περήφανοι μέχρι αηδίας κι όποτε συναντούσαμε κάποιον που αποκάλυπτε το ζώδιό του, απευθείας βάζαμε την ταμπελίτσα μας.

Πήραμε τηλέφωνα αστρολόγους και ψάξαμε για ωροσκόπους, παράλληλα κολλήσαμε και στα sites που έδειχναν τα ημερήσια νέα μας. Έγιναν στοιχεία σημαντικών συζητήσεων με την παρέα κι η καλύτερη δικαιολογία ενός χωρισμού που δεν είχε ωραία κατάληξη. Κι η αλήθεια είναι πως βολεύει μερικές φορές να ρίχνεις το φταίξιμο εκεί.

Υπάρχουν λοιπόν κι αυτοί οι λίγο συγκρατημένοι χαρακτήρες -ας τους ονομάσουμε έτσι- που ισχυρίζονται πως τα ζώδια είναι μια χαζή ιδέα η οποία θα έδινε δουλειά σε αστρολόγους και θα γέμιζε τις τσέπες τους κι εμείς σαν τα πρόβατα θα ακολουθούσαμε τους κανόνες και τις συμβουλές τους.

Είναι αυτοί που όταν αναφέρεσαι σε ζώδιο ή σε πλανήτη που επηρεάζει το ζώδιό σου, βγάζουν  έναν αδιάφορο μορφασμό στο πρόσωπό τους του τύπου «απορώ πώς και πιστεύεις σ' αυτά».

Είναι εκείνοι που σνομπάρουν τις συζητήσεις που αφορούν την αστρολογία και θεωρούν πως ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ξεχωριστά τρωτά σημεία και ταυτότητα μη χρειάζοντας να ξέρουν τι στοιχεία θα έπρεπε να έχουν βάσει την ημερομηνία που γεννήθηκαν.

Δεν ασχολούνται με αυτά, δε μιλάνε για αυτά και γελάνε υστερικά όταν αποκαλύπτεις τον ωροσκόπο του αγαπημένου σου περιμένοντας να πάρεις απάντηση πως και καλά ταιριάζετε εφόσον έχετε κι οι δυο πλανήτη τον Ερμή. Μην περιμένεις να πάρεις θετική απάντηση όμως γιατί θα περιμένεις πολύ.

Ισχυρίζονται πως την τύχη μας τη φτιάχνουμε εμείς και πως καμία Αφροδίτη δεν μπορεί να μας κάνει πλούσιους ή ερωτευμένους και πως κανένας πλανήτης γενικά δεν έχει να κάνει με την αστρολογία.

Πιστεύουν στην αστρονομία και στο σύμπαν, αλλά τους χαλάς το κέφι όταν αναφέρεσαι στον ζωδιακό κύκλο. Θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση πολλές φορές κάνοντας περίεργες ερωτήσεις για το πώς μπορεί και σου περνάει απ' το μυαλό ότι από ένα απλό ζωδιάκι μπορεί η ζωή σου να αλλάζει μέρα παρά μέρα.

Όμως, όπως ξέρουμε, συνήθως τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται γιατί πολύ απλά για ορισμένους όλη αυτή η άρνηση κι η αμφισβήτηση δεν είναι παρά μια βιτρίνα κι ένα εφέ για να μας πείσουν για την ωριμότητα και την εξυπνάδα τους.

Ναι, κι όμως είναι αυτοί που όταν καψουρευτούν η πρώτη τους κίνηση θα είναι να γράψουν τα ζώδιά τους και των αγαπημένων τους στο google για να δουν με ακρίβεια κατά πόσο ταιριάζουν. Είναι αυτοί που τσεκάρουν τα στατιστικά της ημέρας κι ας μην το παραδέχονται, εξαρτάται η διάθεση της μέρας τους από ΄κει.

Βλέπεις, υπάρχουν κι αυτοί, που ντρέπονται να αποκαλύψουν τέτοιου είδους πράγματα και τα σνομπάρουν φαινομενικά για να φανούν πιο δυνατοί και λογικοί χαρακτήρες. Αλλά σε πληροφορώ πως κάθε βράδυ κάτω απ' το μαξιλάρι τους θα υπάρχει πάντα και από ένα βιβλίο διάσημου αστρολόγου. Έτσι, για την αλητεία.

pillowfights.gr