Κωδωνισμός



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Ανεπίτρεπτες οι αναταράξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Παραθέτω - εισαγωγικά και τηλεγραφικά - τα γεγονότα.
- Η Συγκυβέρνηση αποφασίζει η αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου να προηγηθεί των αποφάσεων του Σ.τ.Ε (;).
- Το Ανώτατο δικαστήριο συνέρχεται και αναβάλει - επ' απροσδιόριστον - την οριστική ετυμηγορία του. (Αρνησιδικία;)
- Έντονη /φορτισμένη ατμόσφαιρα με δύο διαφοροποιήσεις (και παραιτήσεις) Αντιπροέδρων για τον τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
- Αντίδραση του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε (Σ.Σ Ο οποίος ανέλαβε .... αυτόκλητα " την ευθύνη της μη χειραγώγησης των Δικαστών του". Αυτό το τελευταίο κτητικό "του" είναι κομματάκι δύσληπτο, δύσπεπτο, αλλά και.....
υποτιμητικό για ισότιμους ενήλικες συναδέλφους του).
- Ο κος Πρωθυπουργός καλεί τους επικεφαλείς των Ανωτάτων Δικαστηρίων προκειμένου να συζητήσουν βασικά, το μισθολογικό, που τους απασχολεί. (Σ.Σ Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες , που δεν καλούνται και όταν φτάσουν απ' έξω από το Μαξίμου τους υποδέχονται με ....αυξημένες ποσότητες χημικών).
Τους διαβεβαιώνει - αυτοδεσμευόμενος - ότι: θα αποφευχθεί κάθε περικοπή των αποδοχών τους, και μάλιστα το 30% (1/3) των υψηλόβαθμων εξ αυτών, θα πάρουν και αυξήσεις (!!!....).
Οφείλει να εξηγήσει ο ίδιος γιατί κάλεσε αυτούς και όχι τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Διαφορετικά θα δικαιώσει αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι επιχείρησε να τους επηρεάσει δωροδοκώντας τους.
- Σφόδρα ενοχλημένοι οι (αγνοημένοι, αφού εδώ και 6 μήνες είχαν υποβάλλει αίτημα στον κο Πρωθυπουργό να τους δεχτεί για μισθολογικά ζητήματα /αιτήματα του κλάδου). Συνδικαλιστές  Δικαστικοί έβγαλαν καυστική ανακοίνωση, στην οποία, επιπρόσθετα, επισημαίνουν και την διαφωνία τους για την (αδιανόητη;) σύνδεση καθήκοντος - ως αυτονόητης έννοιας για Δικαστές - και μισθού.
Αλλά και την επιλεκτική, μεταχείριση, με αύξηση αποδοχών ορισμένων (του 1/3) των υψηλόβαθμων Δικαστών.
- Επί Απριλιανής Δικτατορίας οι -τότε - γενναίοι χειράφετοι/ χειραφετημένοι Δικαστές του Σ.τ.Ε αψήφισαν το καθεστώς  υπερήφανα. Εύγε!



- Ακούμε δηλώσεις του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε  περί:
·        "Μη επηρεασμού, καθοδήγησης ή χειραγώγησης των Δικαστών (του;) οι οποίοι δεν υποκύπτουν σε πιέσεις". (Σ.Σ Δεν τα θεωρεί και εκείνος, όπως εξάλλου εμείς, αυτονόητα αυτά;) .
·        "Αφουγκράζονται την κοινωνία και πιάνουν τον σφυγμό της".
Οι πολίτες οι οποίοι υπολήπτονται το Σ.τ.Ε απαιτούν να αποφασίζει                     α ν ε π η ρ έ α σ τ α  - με κλειστές πόρτες, παράθυρα, αφτιά, μάτια- από πολιτικούς , πολιτειακούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς , ιδεολογικούς , συμφεροντολογικούς ή .... περιρρέοντες παντοειδείς και ποικιλώνυμους παράγοντες).
Προσοχή!
Ελλοχεύει ο κίνδυνος διάρρηξης / διάσπασης της ενότητας του Δικαστικού Σώματος, αν συνεχιστούν τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα τελευταία.
Αν ο άθλιος διχασμός και η αλληλοεξόντωση των κομμάτων του ΚΣ (= Κομματικού Συστήματος , τέως πολιτικού ) επεκταθεί και στον χώρο της Δικαιοσύνης,  η Χώρα θα παύσει να έχει μέλλον.


ΥΓ Παραινώ
α. Το ΚΣ : να αφήσει ήσυχους τους Δικαστές να επιτελέσουν το έργο τους.  Είναι εγκληματική κάθε απόπειρα επηρεασμού, χειραγώγησης , ή εξαγοράς τους. (Σ.Σ Όσοι είμαστε .....μιας κάποιας ηλικίας γνωρίζουμε πως ανέκαθεν η εκτελεστική εξουσία επιχειρούσε - συνήθως ανεπιτυχώς - την χειραγώγηση της Δικαστικής).
β. Τους Δικαστές: Να αδιαφορήσουν - κλείνοντας τα αφτιά τους στις σειρήνες  ευνοϊκής  μεταχείρισης  τους, και μάλιστα σε περιόδους όπου το 1/4 του λαού ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας - και να συνεχίσουν ενωμένοι, ανεπηρέαστοι, απερίσπαστοι  το έργο τους. Η κοινωνία, στην πλειονότητά της, θα ήθελε να εξακολουθήσει να τους εμπιστεύεται.