Είπε ψέμματα ο Κυριάκος για το δάνειο του “Κήρυκα”; Ο πατέρας του είχε δηλώσει ότι το έχει αναλάβει “τρίτος”…Γιατί ανασκευασε ο Κυριάκος σήμερα

Ουσιαστικά τα ψέμματα τα εχει πει ο πατέρας Μητσοτάκης, αλλά αναγκάστηκε ο Κυριακος Μητσοατάκης να ανασκευάσει γιατί έρχεται το σχετικό πόρισμα που θα εκθέσει πατέρα και γιο. Το ψέμμα σήμερα του Κυριάκου βρισκεται ακριβώς εκεί: Στο ότι δεν έχει πει ψέμματα μεχρι τώρα και αυτός και ο Κωνσταντινος Μητσοτάκης, στην προσπάθεια να κουκουλώσουν την μεθόδευση στο δάνειο από την Πειραιώς, στον Κήρυκα Χανίων… (Για τον Κήρυκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι ήδη σε ρύθμιση το δάνειο και έχει ισχυρές εγγυήσεις….)
Αντίθετα με αυτά που είπε ο πατέρας του ήταν όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο πατέρας Μητσοτάκης είχε πει ότι το δάνειο είχε παραχωρηθεί σε τρίτον….Ο Κυριάκος τώρα το αλλάζει γιατί ήταν τεράστιο ψέμα και ήδη στην Εξεταστική της Βουλής ανακοινώθηκε ότι γίνεται έλεγχος και πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Όλη η κωλοτούμπα Κυριάκου σήμερα στη Βουλή έγινε λοιπόν για να μην πιαστεί κλέβοντας οπώρες κάνει “κωλοτούμπα” και δηλώνει ότι είναι σε ρύθμιση.
Η αλήθεια;  Πήραν 300.000 το 2005, δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ, άρα έπρεπε η Πειραιώς να το καταγγείλει σε 90 μέρες.
Τον Ιούνιο του 2016 το βεβαιωμένα υπολογίζονταν σε 691.000, όπως δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς στην εξεταστική γιατα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ.
Έπρεπε λοιπόν να γίνει θέμα από το ΣΥΡΙΖΑ, να προκληθεί στην ολομέλεια, για να παραδεχθεί ότι είναι κακοπληρωτής
Η απάντηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εδώ:
” Για το δάνειο αυτό η Τράπεζα Πειραιώς ενέγραψε, ως πρώτη μάλιστα υποθήκη, το ακίνητο 800 τ.μ. ιδιοκτησίας της «ΚΗΡΥΞ ΑΕ» στην περιοχή Νεροκούρου των Χανίων. Επιπλέον, η Τράπεζα ζήτησε και συνυπογράψαμε ως συνεγγυητές, μαζί με γνωστό Χανιώτη επιχειρηματία.
Το Μάρτιο του 2005 ο εκ των εγγυητών επιχειρηματίας ίδρυσε με έτερο πετυχημένο και αξιόλογο Χανιώτη συνάδελφό του, εκδοτική εταιρεία με την επωνυμία «ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΕ». Προκειμένου να εκδώσει νέα εφημερίδα με τον τίτλο «ΝΕΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» στις εγκαταστάσεις της παλιάς και στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, ανέλαβε την υποχρέωση της αποπληρωμής των δόσεων του επίμαχου δανείου που είχε λάβει η «ΚΗΡΥΞ ΑΕ» από την Τράπεζα Πειραιώς.
Μετά από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2011 κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων λύγισε η εκδοτική αυτή προσπάθεια με αποτέλεσμα ένα ακόμα λουκέτο στα Χανιά. ”
Πηγή: protothema.gr
«Η τράπεζα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια. Για μας, έπειτα από 90 ημέρες τα δάνεια καθίστανται μη εξυπηρετούμενα», είπε η Σπ. Παπαγιαννίδου η διευθύντρια του εποπτικού μηχανισμού της Τράπεζας της Ελλάδος στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια και πρόσθεσε:
«Εμείς εποπτικά δεν αναγνωρίζουμε το δάνειο ως στοιχείο δανειακού χαρτοφυλακίου. Δεν μπορεί ένα δάνειο που δεν αποπληρώνεται επί τόσο καιρό να το λαμβάνουμε υπόψη. Είναι σαφέστατα ζημία για την τράπεζα. Πληρώθηκε από τον μέτοχο (της τράπεζας)».
«Έχει πληρωθεί από τον μέτοχο, άρα μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση και επομένως πλήρωσε ο ελληνικός λαός», επισήμανε ο Ν. Σαντορινιός. 
«Βεβαίως» απάντησε η μάρτυρας. 
Δείτε το βίντεο από 02:44 έως 07:45