Καιρός: Κρύο και καταιγίδες

Ο καιρός φέρνει καταιγίδες που σε πολλές περιοχές θα είναι έντονες, αλλά και δυνατούς ανέμους που θα φτάνουν τα επτά, αλλά και τα οκτώ μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά (πάνω από 1500μ) με βαθμιαία βελτίωση.....
Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις.Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου,΄Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου (πάνω από 1400μ). Στα βόρεια από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής στερεάς (πάνω από 1500μ). Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασια: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και κυρίως στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασια: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και βαθμιαία βελτίωση.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.Θερμοκρασια: από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 29-10-2016

Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγεςΝεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικέςΚαταιγίδες κατά τόπους στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7Και στα νοτιοδυτικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.