Δραχμές από Ρωσία με... γαϊδουράκια! Απίστευτος διάλογος στην Αγία Πετρούπολη

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε με τη Ρωσία, έτσι όπως τουλάχιστον δημοσιεύονται στο βιβλίο των Γάλλων δημοσιογράφων “Ένας Πρόεδρος δεν έπρεπε να τα λέει αυτά”.
Δεν είναι μονάχα τα όσα ανέφερε ο Πούτιν στον Γάλλο πρόεδρο περί προθέσεως της Ελλάδας να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, αλλά και ένας διάλογος του τότε υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη με Ρώσο τραπεζίτη....

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πάει το καλοκαίρι του 2015 στην Αγία Πετρούπολη για το διεθνές οικονομικό φόρουμ, επικεφαλής μεγάλης ομάδας υπουργών.
Εκεί σε ένα από τα πηγαδάκια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατάφερε, όπως περιγράφεται να τους κάνει όλους να σωπάσουν με μια ερώτηση προς έναν Ρώσο τραπεζίτη.
“Αλήθεια μπορείτε εσείς να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;” τον ρώτησε. Όλοι πάγωσαν και τότε ο τραπεζίτης, μάλλον αμήχανα απάντησε καταφατικά.
Τότε, όπως περιγράφεται ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας “και πως το στέλνετε;” για να λάβει την απάντηση “και με γαϊδουράκια μπορούμε” και να σκάσουν όλοι στα γέλια.