Σύρος πρόσφυγας έσωσε τον γάμο! Τι έγινε με το νυφικό

Η Jo Du θα ανέβαινε σε λίγες μόνο ώρες τα σκαλιά της εκκλησίας. Μέσα όμως στο κλίμα συγκίνησης ήρθε να προστεθεί μια ατυχία για να προκαλέσει ακόμα περισσότερο άγχος στη μέλλουσα νυφούλα.
Έσπασε το φερμουάρ στο νυφικό της και κανείς από τους δικούς της ανθρώπους δεν ήξερε πώς να το διορθώσει ή που να βρουν έναν ράφτη εκείνη την Κυριακή....
Η φωτογράφος που θα κάλυπτε το μυστήριο Lindsay Coulter παρατήρησε πως ο γείτονας στο σπίτι που είχαν νοικιάσει στο Οντάριο για τον γάμο πρότεινε σε μια παράνυμφο να τρέξει στο γκαράζ και να ζητήσει μια πένσα.

Για καλή τους τύχη, ο γείτονάς τους David Hobson φιλοξενούσε μια οικογένεια Σύρων προσφύγων τις τελευταίες τέσσερις μέρες και ο πατέρας Ibrahim Halil Dudu εργαζόταν ως ράφτης στο Χαλέπι για 28 χρόνια. Η Lindsay Coulter μοιράστηκε την απίστευτη ιστορία την περασμένη εβδομάδα στον λογαριασμό της στο facebook.

"Μετά από λίγα λεπτά είχαν φτάσει στο σπίτι ο γείτονάς της με τον Halil Dudu και τον γιο του για να βοηθήσουν. Χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά για να επιδιορθώσει το νυφικό της Jo Du. Ο David μου είπε πως είχαν μετακομίσει στον Καναδά πριν από 4 ημέρες. Δεν μιλούσαν καθόλου αγγλικά και επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας το google translate. Το αγόρι κοιτούσε τον πατέρα του, τα κορίτσια γύρω του, τη φωτογραφική μου μηχανή και ξανά τον πατέρα του. Ήταν περίεργος και σε καλή διάθεση".

Ο David Hobson τους είπε πως το σπίτι και το ραφείο του Halil είχαν βομβαρδιστεί και καταστραφεί πριν από μερικά χρόνια. "Η οικογένεια κατάφερε τελικά να φύγει και να πάει στην Τουρκία όπου καταχωρήθηκαν ως πρόσφυγες. Για τρία χρόνια περίμεναν να τους δεχτεί μια χώρα και τελικά τους δέχτηκαν στον Καναδά".

"Είμαστε τόσο τυχεροί που συνέβη αυτό", δήλωσε ο γαμπρός Earl Lee εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο CTV. "Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος. Μου αρέσει να βοηθάω τους Καναδούς από την καρδιά μου", δήλωσε από την πλευρά του ο Halil Dudu.

"Κάθε Σαββατοκύριακο βγάζω φωτογραφίες ανθρώπων την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους και σήμερα ένας άνθρωπος που έχει δει μερικά από τα χειρότερα πράγματα στον κόσμο μας προσφέρθηκε να βοηθήσει. Είμαι πολύ περήφανη που ζω στον Καναδά, μια χώρα που άνοιξε τις πόρτες στους πρόσφυγες αμέτρητες φορές. Θαυμάζω τις οικογένειες που έχουν καλωσορίσει αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια και τις ζωές τους και έχω εμπνευστεί από την αυθεντικότητα του συριακού λαού. Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι", τόνισε η φωτογράφος.

Πηγή: Guardian