Αποκεφαλισμοί



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Οι αποκεφαλισμοί συνεχίζονται διεθνώς.
Αλλού σφάζουν ανθρώπους, καταστρέφουν Μνημεία, Ναούς, Αγάλματα (!).
Εδώ καίμε (βλ. Μαρφίν), δολοφονούμε ή οδηγούμε σε αυτοκτονία.
Παράλληλα αποκεφαλίζουμε ολόγλυφα (ανδριάντες, αγάλματα, προτομές) άλλοτε για οικονομικούς λόγους -πώληση υλικού - και άλλοτε και .... πολιτιστικούς, αισθητικούς ή και τουριστικούς, βανδαλικών επιλογών και προδιαγραφών.
Βεβαίως όλα (συμπεριλαμβανομένων και των ανεπίτρεπτων) επιτρέπονται σε ένα - φερόμενο ως -Κράτος- μπάχαλο του οποίου την εξουσία ενδέχεται σύντομα να διεκδικήσει το ανερχόμενο Κόμμα των μπαχαλάκηδων !....
Η ..... αποσυντεθειμένη πολιτεία μας παρακολουθεί (στα μεσοδιαστήματα που δεν συμμετέχουν άνθρωποί της ) αμέτοχη, αδιάφορη, φοβισμένη, άβουλη, αποσβολωμένη το "θεάρεστο" έργο των βανδάλων.
Χρόνια και ζαμάνια. Στο ίδιο......
έργο ενεοί / εμβρόντητοι θεατές παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα χωρίς να μπορούμε - ή να θέλουμε - να παρέμβουμε.
Θαρρείς και τα συμβαίνοντα λαμβάνουν χώρα κάπου αλλού και, φυσικά, δεν μας αφορούν (;).
Η μοναδική μας αντίδραση -κάθε 4 ή λιγότερα χρόνια - είναι εκλογική.
Τιμωρούμε ...... επανεκλέγοντας όσους πολιτικάντηδες ευθύνονται για την διαιώνιση - και επιδείνωση - της όλης αθλιότητας!...
Η ανοχή, η ατιμωρησία, η (ενίοτε) αρρωστημένη προστασία, οι θωπείες, η κατανόηση για τα -δικά μας- παιδιά, τα οποία έχουν έναν ιδιάζοντα τρόπο να εκτονώνονται και να το διασκεδάζουν, οδηγεί σταδιακά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως:
·         Αποκεφαλισμό Αγαλμάτων, Προτομών, Καλλιτεχνημάτων.
·         Ρύπανση / Αμαύρωση Μνημείων, διατηρητέων χώρων και Κτηρίων.
·         Ακύρωση / Αποκεφαλισμό  της Δημόσιας Τάξης.
·         Βεβύλωση , Διαπόμπευση, Βανδαλισμοί, Δηώσεις της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
·         Ακρωτηριασμό της αισθητικής μας.
·         Τραυματισμό του Τουρισμού, καθώς και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
·         Οικονομική αιμορραγία αποκατάστασης .
·         Εμπέδωση της εντύπωσης πως όλα επιτρέπονται και όλα συγχωρούνται ... περιέργως (Σ.Σ Γράφω περιέργως γιατί σε μια χώρα που μεθοδικά αποχριστιανικοποιείται, οι δράστες εμφανίζουν - αν και Άθεοι , κατά δήλωσή τους - μια υπερεκχειλίζουσα, υπερχριστιανίζουσα αγάπη, κομματάκι επιλεκτική και στοχευμένη προς ομοϊδεάτες  συντρόφους , και μια πατρική συγχώρεση δυσεξήγητη, αντιφατική!
·         Ευνουχισμό της Δημοκρατίας και βιασμός καθ' έξιν και ιδεοληψία. Πόσο πανάκριβα πληρώνουμε το έλλειμμα Παιδείας /Καλλιέργειας!..

Πόσο διαφορετική θα ήταν η συμπεριφορά (ακόμη και των δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα οργισμένων νέων μας) βεβήλωσης, αν κάποιοι ,δάσκαλοι, τους είχαν εξηγήσει πως δεν ευθύνονται τα καλλιτεχνήματα και η πολιτισμική μας κληρονομιά, για ό,τι τους ενοχλεί και όποιους εχθρεύονται. Κρίμα!



ΥΓ Το κακό ασφαλώς και θα πρέπει να τερματιστεί.
      Πως;
      Με τον ίδιο τρόπο: Με ... α π ο κ ε φ α λ ι σ μ ο ύ ς  (μεταφορικά) των ευθυνόμενων.
     Δηλαδή των αποκεφαλιστών αφ' ενός, και εκείνων των  π ο λ ι τ ι κ ά ν τ η δ ω ν  που δρουν  ως σπόνσορες  ή ανεχόμενοι  τις  θλιβερότητες  τους.