Ο όμιλος Ant1 εισέπραξε το 2008 καθαρά 540 εκατ. ευρώ, αλλά στην Ελλάδα έπαιρνε “δάνεια” και απέλυε προσωπικό …

Το αστρονομικό ποσό των 540 εκατ. ευρώ εισέπραξε το 2008 ο όμιλος Κυριακού από την πώληση καναλιού στη Βουλγαρία, την ώρα που στην Ελλάδα λόγω της μη αποπληρωμής δανείων οδηγήθηκε σε δανεισμό που σήμερα φτάνει τα 180 εκατ. ευρώ...
, παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ant1 Στρατής Λιαρέλης στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Δεν είχαμε καμία συμβατική υποχρέωση να πληρώσουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή της κατάθεσής του, ο κ.Λιαρέλης ανέφερε ότι σήμερα ο δανεισμός του Ant1 φτάνει τα 161,576 εκατ. ευρώ με τη μορφή κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, συν άλλα 22,566 εκατ. ευρώ σε factoring και έχει εγγυητικές 17,8 εκατ. ευρώ από ξένες τράπεζες.Το υπόλοιπο δανεισμού είναι 180 εκατ. ευρώ που απομένουν να αποπληρωθούν, από τα 195 εκατ. ευρώ συνολικά για τον όμιλο.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο ωστόσο ήταν η αναφορά του στο όχι και τόσο μακρινό 2008, όταν η πώληση καναλιού στην Βουλγαρία απέφερε στον όμιλο καθαρά έσοδα 540 εκατ. ευρώ.. Τα χρήματα αυτά μεταφερθηκαν σε εταιρεία στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα ο Ομιλος προχωρησε και συνεχίζει συρρικνωση θεσεων εργασιας και απολυσεις εργαζομένων “λόγω κρίσης” …

Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν αποπληρώνονταν τα δάνεια στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα ο κ.Λιαρέλης να χαρακτηρίζει ασύμφορο το κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο για τον Ant1, λόγω του μέσου επιτοκίου του 11%.

Ο κ.Λιαρέλης επίσης ανέφερε ότι από τα 161 εκατ. ευρώ του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ο Antenna Tv δεν εισέπραξε τίποτα, καθώς όλα πήγαν σε αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων. «Ούτε ένα ευρώ δεν ήταν νέος δανεισμός», όπως είπε.

Ως απόδειξη για την κάλυψη των πιστωτικών κινδύνων, ο κ. Λιαρέλλης ανέφερε ότι οι μέτοχοι του Ant1 έχουν βάλει στον όμιλο 138,817 εκατ. ευρώ.

Εντονη διαφωνία προέκυψε μεταξύ του κ.Λιαρέλη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπ.Λάππα, με αφορμή τον ισχυρισμό του διευθ.συμβούλου ότι ο Ant1 είχε θετική καθαρή θετική μέχρι το 2014.

Ο κ.Λάππας αντέτεινε ότι υπάρχει πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας που αναφέρει αρνητική καθαρή θέση 200 εκατ. ευρώ το 2014 και αυτό ήταν που οδήγησε στην λήψη του κοινοπρακτικού δανείου.

Επίσης, στον ισχυρισμό του κ.Λιαρέλη ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένας ακάλυπτος κίνδυνος από δάνεια, ο κ.Λάππας είπε ότι μόνο στην Εθνική υπάρχουν 43,5 εκατ. ευρώ, ή ποσοστό 85%.

Ο κ.Λιαρέλης… ξέρει περισσότερα για τα δάνεια του Ant1 από ότι ο προηγούμενος μάρτυρας που κατέθεσε. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Θέμος Αναστασιάδης μεταξύ άλλων… δήλωσε δημοσιογράφος και ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για τις δανειοδοτήσεις της εφημερίδα

Πηγη: stokokkino.gr