O Καλογρίτσας καταθέτει(;) 18 εκατ. ενώ κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Στη σκιά των αποκαλύψεων του πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και των δανείων που χορηγούσε η Τράπεζα Αττικής με κάτι παραπάνω από προνομιακούς όρους, εκπνέει, αύριο Δευτέρα, η προθεσμία για που έχει δοθεί στους οριστικούς υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες....
 Έτσι, τη στιγμή που, όπως δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, ο εργολάβος και η σύζυγός του ελέγχονται για φοροδιαφυγή ύψους 32,7 εκατομμυρίων ευρώ που του καταλογίζει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ο γιος του κ. Καλογρίτσα, Ιωάννης - Βλαδίμηρος, θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση για την αδειοδότηση που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εργολάβος και επίδοξος καναλάρχης εμφάνιζε ετήσια εισοδήματα που δεν υπερέβαιναν τα 10.000 ευρώ και έπαιρνε ακόμα και επιστροφή από την Εφορία κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Ήδη η ΝΔ, δια των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ για την υπόθεση της Attica Bank και τη δανειοδότηση Καλογρίτσα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «τα στοιχεία, από τα οποία αναδύεται έντονη οσμή διαπλοκής προϋπήρχαν. Αφορούν τον νόμο Παππά, τη μεθόδευση του διαγωνισμού- παρωδία, τα πόθεν έσχες, την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης για εξηγήσεις στη Βουλή».

«Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί» τόνισε από μεριάς του την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου για την κατάθεση της μήνυσης.

«Αυτοί που επένδυσαν στο ‘‘ηθικό πλεονέκτημα’’ της Αριστεράς, εξαπατήθηκαν. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε πως η κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι «η ΣΥΡΙΖΑ bank χρηματοδοτεί το ΣΥΡΙΖΑ channel» μολονότι «κάνει τους γνωρίζοντες από τα τραπεζικά τεκταινόμενα να γελάνε μέχρι δακρύων, δυστυχώς δείχνει ότι η αντιπολίτευση συνεχίζει να υπερασπίζεται μέχρι τελικής πτώσης τα συμφέροντα των υφιστάμενων μιντιαρχών».

«Ένας εργολάβος, φίλος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χειροκροτεί από την πρώτη σειρά τον μεγάλο καναλάρχη Ν. Παππά που μιλά για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ύστερα από λίγες μέρες ο εργολάβος, με δάνεια και εγγυήσεις από τράπεζα υπό κυβερνητικό έλεγχο παίρνει κανάλι. Σήμερα αποκαλύπτεται από το Πρώτο Θέμα, ότι ο φίλος εργολάβος – καναλάρχης, δηλώνει ότι ζει στα όρια της φτώχειας και παίρνει κι επιστροφή από την εφορία! Πόση υποκρισία πια; Και πόση κοροϊδία μπορούν να ανεχθούν όσοι ακόμη τους στηρίζουν;» διερωτάται με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Kι ένα ερώτημα: Είναι άσχετη η υπόθεση της φοροδιαφυγής Καλογρίτσα με την πρόσφατη απομάκρυνση των επικεφαλής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου;» διερωτάται το κόμμα.


Πηγή: Skai.gr