Οι λιγόψυχοι και ο ..........!!!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η Ελληνική κυβέρνηση των υποτιθέμενων Αριστερών που εφαρμόζει ακραίες Δεξιές πολιτικές εδώ και καιρό προσπαθεί να προσκολληθεί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Έτσι την περασμένη εβδομάδα ... συγκάλεσε στην Αθήνα την Μεσογειακή σύνοδο δηλ. των επτά χωρών του Ευρωπαϊκού νότου.  Ήρθαν λοιπόν όλοι (πλην του Ισπανού πρωθυπουργού ο οποίος ψιλιασμένος ή φοβισμένος έστειλε αντιπρόσωπο) και συζήτησαν κατά δήλωσή τους τα κοινά μας προβλήματα.  Στο τέλος δε έκαναν και μία ολιγόλεπτη ανακοίνωση ενώ αργότερα έδωσαν γραπτώς στην δημοσιότητα την λεγόμενη "διακήρυξη των Αθηνών" η οποία είναι γεμάτη ευχολόγια και ....
αοριστίες!  Εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας ότι στην ομιλία του (η οποία έμοιαζε με απολογία σύμφωνα με την έκφραση και την γλώσσα του σώματός του) ο Πρωθυπουργό μας Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε για άλλη μία φορά την υποταγή όλων τους στο διευθυντήριο των Βρυξελλών και στους Γερμανούς λέγοντας ότι αυτή τους η πρωτοβουλία δεν είναι η δημιουργία μιας ομάδας η οποία απειλή την ενότητα της Ευρώπης αλλά αντίθετα ότι θα συμβάλει περαιτέρω στην συνοχή της!!!  Φυσικά δεν έγινε κουβέντα από κανένα τους για τα αίτια και τους αίτιους της κρίσης του Ευρωπαϊκού νότου δηλ. τους Γερμανούς και την ομαδούλα τους Ολλανδούς, Βέλγους και Ανατολικούς Βορειοευρωπαίους.  Λόγια λοιπόν και δηλώσεις του αέρα  χωρίς ουσία και για το θεαθήναι μιας και όλοι αυτοί οι δήθεν ηγέτες είναι απλοί νανίσκοι μπροστά στην Φον Μέρκελ και ειδικά στον κ. Σόιμπλε ο οποίος για άλλη μία φορά δημόσια τους έφτυσε κατάμουτρα λέγοντας γεμάτος δηλητήριο και ειρωνεία ότι "όταν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συγκεντρώνονται, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο" Φυσικά κανένας από τους Πρωθυπουργούς και Προέδρους των υποτιθέμενων κυρίαρχων κρατών δεν του απάντησε όπως θα έπρεπε και του άξιζε αλλά αντιθέτως έβγαλαν όλοι τους το σκασμό. 
Ναι το σκασμό σε αυτόν το Σ@@@@ψυχο ο οποίος από ότι ακούγεται θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας και για μένα ο νέος Χίτλερ της Ευρώπης των λιγόψυχων ηγετών!!!