Μαρινόπουλος: “Ναι” στο κούρεμα από τους προμηθευτές

Η πλειοψηφία, ποσοστό τουλάχιστον 70% των προμηθευτών της εταιρείας Μαρινόπουλος ως αργά τη νύχτα είχε απαντήσει θετικά στο σχέδιο διάσωσης που κατέθεσε η εταιρεία Σκλαβενίτης. Η συμφωνία και το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας αναμένεται να αποτελέσει το “μοντέλο” διάσωσης δεκάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κόκκινο....

Το μεγάλο deal της διάσωσης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας φαίνεται ότι πήρε το πράσινο φως των προμηθευτών που σε ποσοστό άνω του 70% απάντησε θετικά στο σχέδιο διάσωσης, δέχεται δηλαδή του κούρεμα των οφειλών που προβλέπει.

Ουσιαστικά μετά την εξέλιξη αυτή η Μαρινόπουλος, όπως προβλέπεται από το νόμο μπορεί να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.
Ουσιαστικά ήταν, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, η βαρύτητα του ονόματος Σκλαβενίτης που έπεισε τους πιστωτές να πουν το μεγάλο “ναι” στο σχέδιο εξυγίανσης, καθώς γνωρίζουν ότι μόνον έτσι μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους, λαμβάνοντας μάλιστα άμεσα το 50% της οφειλής.
Εάν το σχέδιο δεν προχωρούσε τότε υπήρχε άμεσος κίνδυνος να χάσουν το σύνολο των οφειλόμενων ποσών.
Αυτό που απομένει είναι μέσα στις επόμενες ημέρες οι προμηθευτές να υπογράψουν το κείμενο της συμφωνίας ώστε να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.