Τι θα γίνουν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ρίο μετά τους αγώνες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο τελείωσαν και πλέον υπάρχει το ερώτημα για το μέλλον των εγκαταστάσεων.

Κάτι που υπάρχει μετά από κάθε διοργάνωση, όπως έγινε και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα το 2004, με τις περισσότερες εγκαταστάσεις να παραμένουν 12 χρόνια μετά εγκαταλελειμμένες....

Δημοσίευμα από το «Grist» απαντάει εν μέρει κάνοντας αναφορά για τρεις εγκαταστάσεις στο Ρίο. Την «Future Arena», το Ολυμπιακό Στάδιο υγρού στίβου και το Ολυμπιακό πάρκο.

Όσον αφορά την «Future Arena», το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να γκρεμιστεί κομμάτι-κομμάτι. Από το συγκεκριμένο γήπεδο λοιπόν θα φτιαχτούν τρία σχολεία.

Το Ολυμπιακό Στάδιο υγρού στίβου θα μετατραπεί σε δυο πισίνες για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίες όμως θα χρησιμοποιούνται και για επαγγελματικούς σκοπούς, ενώ τα πάρκα θα γίνει προσπάθεια να εκμεταλλευτούν ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό να αποφέρουν κέρδος.

Τέλος, το Ολυμπιακό Χωριό κατασκευάστηκε με σκοπό να πουληθούν (κάποια θα αλλάξουν διαμόρφωση στους χώρους τους) δωμάτια. Ήδη μάλιστα έχουν αγοραστεί περίπου 200 και η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη.