Τους κατσαπλιάδες τους πολεμάς με τα όπλα τους

Έχουμε γράψει πολλά για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, για την προσπάθεια να μην υπάρξει κανενός είδους διάσπαση στην τελική ευθεία προς τη μεγάλη μάχη. Έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική στον Καραμανλή και το περιβάλλον του για τις υπονομευτικές κινήσεις που κάνουν και που δεν συνάδουν με στελέχη της κεντροδεξιάς που πρέπει να κάνουν τα πάντα για να φύγει ο αριστερός κατσαπλιαδισμός.

Είναι σίγουρο ότι οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος γνωρίζει ότι αν η ΝΔ πάει διασπασμένη, διχασμένη ή με στελέχη να μη μιλούν μεταξύ τους, απλά θα κάνουν το καλύτερο δώρο στον Τσίπρα. Ωστόσο, καλή είναι η ενότητα της παράταξης αλλά δεν…
τρώγεται. Τι εννοούμε; Ότι αν δεν υπάρχει αφήγημα αληθινό και υλοποιήσιμο, αν δεν συγκινήσει τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι αν δεν καταφέρει να μπει στις καρδιές της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού τότε θα έχει πρόβλημα.

Καλές οι δημοσκοπήσεις, καλές οι μετρήσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καλή η μεγάλη συσπείρωση, αλλά χρειάζεται και μυαλό, ιδέες, πολιτικός τσαμπουκάς και καλά αντανακλαστικά. Και δυστυχώς δεν τα έχουμε δει αυτά από την ηγεσία της ΝΔ. Η αλλαγή έδρας, οι διαρροές ότι «βάζουμε τάξη στο κόμμα, θα βάλουμε τάξη και στη χώρα» είναι καλά κι άγια, αλλά σίγουρα δε φτάνουν. Σαν πολύ…χαλαροί δεν είναι εκεί στο κόμμα; Λες και πάμε να παίξουμε σε κανένα γήπεδο τένις κι όχι να πολεμήσουμε σε καμιά αλάνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λάθη και μπορεί να κοστίσουν στο κόμμα. Δεν μπορεί να μην έχει καταφέρει να συγκροτήσει μια ισχυρή ομάδα που θα βγει μπροστά, θα κάνει περιοδείες, θα αντιπαρατεθεί σκληρά στα κανάλια και στη Βουλή και δεν θα αρκείται σε χαζοχαρούμενες τοποθετήσεις και ερωτήσεις για τα μάτια του κόσμου.

Γιατί πρέπει δηλαδή να περιμένουμε τη ΔΕΘ για να ακούσουμε τι θα πει ο Κυριάκος; Κατ’ αρχάς ότι κι αν υποσχεθεί τότε θα συγκρίνεται με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Τσίπρα, επομένως επικοινωνιακά θα καεί. Θα λέει ο κόσμος ότι και η ΝΔ ίδια είναι και όλο υποσχέσεις κάνει.

Εν ολίγοις πρέπει από τώρα να μάθουμε ποιες είναι οι θέσεις του Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ π.χ. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι ο Τσίπρας θα ανακοινώσει κατάργησή του και αντικατάσταση με άλλον φόρο για τη μεγάλη περιουσία. Η ΝΔ τι δεσμεύσεις κάνει επ’ αυτού; Γιατί αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον πρωθυπουργό;

Τι λέει η ΝΔ για τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων; Τι λέει για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών; Ποια είναι η θέση τους για το πώς θα κλείσει η δημοσιονομική τρύπα; Αφήνει τον Τσίπρα να κάνει προεκλογικά ρουσφέτια όπως η πρόσληψη των επιτυχόντων του 1998 και δεν ξεσηκώνει τον κόσμο που καλείται να πληρώσει ξανά μισθούς για υπαλλήλους που θα στρογγυλοκαθίσουν στα υπουργεία και θα ζητήσουν και αποζημιώσεις κι από πάνω γιατί δεν προσλαμβάνονταν εδώ και 16 χρόνια;

Τι λέει ο Κυριάκος για τους πρόσφυγες που σύμφωνα με τον Μουζάλα θα φτάσουν καμιά 200αριά χιλιάδες αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία;

Τι λέει για τις τηλεοπτικές άδειες; Θα τις καταργήσει και θα ξαναδώσει στο παλιό μιντιακό σύστημα την πίτα;

Ο λαός θέλει να μάθει για όλα, τι να περιμένει και πώς θα υλοποιηθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Όσο η ΝΔ συνεχίζει να είναι… μαλθακή, αργή στις αντιδράσεις της και χωρίς να εμπνέει τον κόσμο, τόσο θα παίρνει παράταση ζωής η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Δυστυχώς, λοιπόν, για τον Κυριάκο δεν φτάνουν μόνον οι ευγένειες και το σαβουάρ βιβρ. Δεν αρκούν τα σαλόνια, τα Χάρβαρντ και τα κολέγια. Χρειάζεται μαγκιά, καθημερινή πάλη, πορεία προς το λαό για το λαό κι όχι για τα… ποσταρίσματα φωτογραφιών στο facebook. Η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι social media, ψεύτικο ίματζ και φραπουτσίνο με δύο ζάχαρες. Τους κατσαπλιάδες πρέπει να τους πολεμήσεις με τα όπλα τους κι όχι με έναν αγώνα στο τένις κλαμπ της Εκάλης.

Η ΝΔ δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν είναι το κόμμα για το οποίος ο κόσμος… θα κόψει φλέβες. Κι αν είναι να ψηφίσει από ανάγκη, επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο τελικά θα γυρίσει μπούμεραγκ. Γιατί αν και η ΝΔ του Μητσοτάκη απογοητεύσει τον κόσμο τελικά θα βλέπουμε να πέφτουν γιαούρτια στους πολιτικούς.

antinews.gr