Έκρηξη στην πυριτιδαποθήκη της Λίγκας!

Πόλεμος αναμένεται στο αυριανό Δ.Σ. της Super League! Η κίνηση του Χρήστου Δάρα να συγκαλέσει συνεδρίαση μόνο για το θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος και όχι –ως όφειλε- για την ανάδειξη νέου προέδρου έχει ήδη ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Είχε προηγηθεί, βέβαια, η έκδοση ανακοίνωσης εναντίον....
της επίμαχης απόφασης Κοντονή από τον αναπληρωτή πρόεδρο και εκτελούντα πλέον χρέη προέδρου έπειτα από την παραίτηση Στράτου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Παναθηναϊκού.

Η «συμμαχία» των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θεωρεί ότι ο Δάρας εξυπηρετεί τα σχέδια του «μπλοκ» που ταυτίζεται με τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό παρακάμπτει το μείζον ζήτημα της εκλογής καινούργιου προέδρου της Λίγκας, το οποίο θα έπρεπε να προηγηθεί οποιασδήποτε άλλης συζήτησης. Διότι ο Γιώργος Στράτος δεν απουσιάζει λόγω επαγγελματικού ταξιδιού ή ασθένειας ώστε να νομιμοποιείται να τον αντικαθιστά ο Δάρας. Έχει παραιτηθεί. Και, κατά συνέπεια, θα έπρεπε να γίνουν αύριο αρχαιρεσίες για τον διάδοχό του προκειμένου να αποκτήσει ξανά ηγεσία η Λίγκα.

Ο Δάρας, όμως, προτιμά προφανώς να δώσει το χρίσμα στον… εαυτό του άνευ εκλογών, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της «συμμαχίας».

Στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι ο Δάρας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Ολυμπιακό ώστε να συζητηθεί στο αυριανό Δ.Σ. μόνο το θέμα της ρήτρας που θέτει η Nova λόγω της μη έναρξης του πρωταθλήματος.

Η επιδίωξη του Ολυμπιακού και των ομάδων που έχει μαζί του είναι να στοχοποιηθούν οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ, δηλαδή οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ως υπεύθυνες για την αναβολή των δύο πρώτων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αποσκοπεί στην άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης στους «τρεις» από τις ασθενείς ΠΑΕ που ζουν αποκλειστικά με τα λεφτά της Nova και ενδιαφέρονται αποκλειστικά για αυτά. Σε σημείο να ζητηθεί από τους ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να πληρώσουν τη ρήτρα!

Την ίδια ώρα, ωστόσο, από τους «τρεις» ξεκαθαρίζεται πως εκείνοι έχουν ήδη αποστείλει επιστολές στη FIFA –και συγκεκριμένα στον εκπρόσωπό της κ. Κουτσοκούμνη- και ζητούν την παρέμβασή της ώστε να επέλθει η ισονομία στο ποδόσφαιρο «διότι εμείς θέλουμε να παίξουμε μπάλα και οι πρακτικές της ΕΠΟ δεν μας το επιτρέπουν».

Συμπληρώνουν, μάλιστα, ότι «η μεθόδευση για τη μη εκλογή προέδρου έχει ως στόχο να παραμείνει ακέφαλη η Λίγκα αυτές τις κρίσιμες στιγμές και να μην μπορεί να εκπροσωπηθεί νομίμως και επαρκώς κατά την άφιξη του κλιμακίου της FIFA και της UEFA στην Αθήνα στις 29 του μήνα».

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί λοιπόν ανάμεσα στη «συμμαχία» και στο «ολυμπιακό μπλοκ» μυρίζει μπαρούτι. Και αύριο είναι πιθανή η έκρηξη στην πυριτιδαποθήκη της Λίγκας! Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν…