Η Φώφη δεν άλλαξε σακάκι αλλά … άλλαξε θέση για την απλή αναλογική. Δείτε τι έλεγε πριν ένα χρόνο στη Βουλή για το bonus (vid)

Από σήμερα η απλή αναλογική είναι, επιτέλους, νόμος του κράτους! Υπερψηφίστηκε από 179 βουλευτές, συντριπτική πλειοψηφία, ένα πάγιο αίτημα αλλά και ένα “ακροτελεύτιο” πολιτικό όραμα της Αριστεράς. Αν το είχαν υποστηρίξει με την ψήφο τους, χθες το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, θα εφαρμοζόταν από τις επόμενες εκλογές, το 2019!...
Και καλά από το Ποτάμι, έναν μάλλον ευκαιριακό και ετερόκλητο συνασπισμό περσόνων, δεν μπορεί κανείς να περιμένει πολιτική συνείδηση και ιδεολογική συνέχεια. Από το κόμμα όμως που κάποτε ακούμπησε επάνω του ακόμα και το 48% των Ελλήνων και που έχει μια πολιτική διαδρομή ΄και ευθύνη 40 χρόνων, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερο σεβασμό, στο ίδιο τους το … επώνυμο.
Μπορεί λοιπόν και χθες το βράδυ να φορούσε το ίδιο κόκκινο ( προφανώς για να διατηρεί κάτι αριστερό στην εικόνα της ) σακάκι, με εκείνο που φορούσε πριν από ένα χρόνο στη Βουλή, αλλά η θέση της για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη θέσπιση της απλής αναλογικής, ήταν εντελώς διαφορετική. Για την ακριβεία μετακινήθηκε πλήρως στις παραδοσιακές θέσεις της ΝΔ υπέρ των “ενισχυμένων” εκλογικών συστημάτων.
22/07/15 Όταν η Φ. Γεννηματά, σαν να μην είχε κυβερνήσει ποτέ αυτή τη χώρα, ζητούσε την κατάργηση των 50 εδρών και την απλή αναλογική, κάνοντας μάλιστα αναφορά για περί “τούμπας” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. …
Είναι ώρα να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, που θα αντιμετωπίζουν την ακραία πόλωση και το νέο διχασμό.
Πρώτο βήμα είναι η συναινετική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου, με την κατάργηση του bonus των 50 εδρών. Είναι ένα θέμα που το ΠΑΣΟΚ, θέτει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι σαφές ότι οι επόμενες εκλογές, θα πρέπει να γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Γελάτε κύριε πρωθυπουργέ, για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, εμείς εδώ και χρόνια λέμε, ότι θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτό το σύστημα που δεν εξυπηρετεί, ναι-ναι-ναι δεν κυβερνήσαμε μόνοι, σας θυμίζω ότι έχετε δεσμευτεί και στις προγραμματικές σας δηλώσεις, εκτός αν είναι άλλη μία τούμπα και αυτή, αν έχετε εγκαταλείψει και αυτή την προγραμματική σας δέσμευση.