«Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε... από τα γέλια»

Μετά από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με τον Τσίπρα να κρύβεται κάπου και να αφήνει τους πελιδνούς υπουργούς του να υπερασπίζονται το έγκλημα του 2015 αλλά και την ανούσια φιέστα για το Σύνταγμα, ένα σύνθημα κυριαρχεί στον κόσμο: «Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε... από τα γέλια». Έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ουσιαστικά δεν υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον στο προσκήνιο. Μόνο οι τηλεοπτικές άδειες είναι στην επικαιρότητα αλλά αυτές θα κρατήσουν πολύ και σίγουρα θα πάνε προς το τέλος Αυγούστου. Ειδικά μετά τη νέα έκθεση που παρήγγειλε ο υπουργός....
– καναλάρχης, κι αυτή από το περίεργο πανεπιστήμιο Φλωρεντίας. Έχει λεφτά για να χαλάει φαίνεται ο κ. Παππάς μέχρι να του βγει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Από τώρα και για μερικές εβδομάδες η χώρα και το κράτος μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο, αν κι αυτό θα το λέγαμε για όλο το 20μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο Τσίπρας πάει να κάνει εγκαίνια στο αεροδρόμιο Πάρου αφού έχει πάρει με τη σειρά όποια κορδέλα κι όποια φιέστα στήνεται. Μοιάζει με τον Παττακό με το μυστρί, μόνο που αυτός ετοιμάζει εκλογές και θέλει να δείξει ότι στη χώρα ήρθε η ανάπτυξη.

Είναι ικανός ο πρωθυπουργός να πάει να εγκαινιάσει κανέναν αυτοκινητόδρομο με διόδια κανενός «νταβατζή» εργολάβου. Έτσι που έχει πάρει φόρα με τα... μεγάλα έργα της κυβέρνησής του...

Βεβαίως θα πάει τις διακοπές του, κουράστηκε το προηγούμενο εξάμηνο να κάνει διαπραγματεύσεις. Έχει νοικιασμένη(;) τη βίλα στο Σούνιο, θα κάνει και καμιά βόλτα με το σκάφος του Πολάκη. Οι παλιές καλές εποχές της «γιάφκας» της Αίγινας είναι παρελθόν. Σκόρπισαν οι φίλοι, το σπίτι του μπάρμπα Αλέκου ερήμωσε, ο Βαρουφάκης πάει για... αρχηγός κόμματος κι ασχολείται με άλλα. Πάνε οι επαναστατικοί καιροί, τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε συστημικό κόμμα. Θυμάστε το περσινό καλοκαίρι; Τέτοια εποχή ο Τσίπρας ορκιζόταν ότι δεν θα κάνει εκλογές και λίγες μέρες μετά μας το έσκασε το παραμύθι. Ο κόσμος τον πίστεψε, έβλεπε και στη ΝΔ κάτι... μουστάκια και πολύ τσαμπουκά και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη ευκαιρία δόθηκε και από τότε ξεκίνησε η κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα. Αν η πρώτη περίοδος ζημίωσε τη χώρα με ένα μνημόνιο, με μια νέα τραπεζική κρίση και με απώλεια μεγάλου μέρους της κρατικής περιουσίας, η δεύτερη σημαδεύτηκε από αυτή την ατέρμονη διαπραγμάτευση που πάγωσε τα πάντα.

Κι όμως, ο κόσμος ακόμη αντέχει. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι Έλληνες πλήρωσαν 2 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Κυρίως πλήρωσε την αύξηση του ΦΠΑ την οποία δεν μπορεί να αποφύγει.

Όμως, για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από 22 δισ. ευρώ. Που θα τα βρει ο κόσμος και οι επιχειρήσεις; Υπάρχει ακόμη «λίπος» για να καταναλωθεί; Κι ακόμη κι αν βρεθεί το 2017 γιατί θα είναι καλύτερες οι μέρες; Θα έρθει η ανάπτυξη;

Όλα αυτά είναι σκέψεις που γίνονται όταν βλέπει κανείς γιατί ο Τσίπρας ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα σοβαρά. Εκτός από την καθημερινότητα, τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο Έλληνας πολίτης.

Όμως, τώρα που ξεκινούν οι διακοπές και οι κυβερνητικοί βουλευτές θα πάνε στην επαρχία θα καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι μισητός από τον κόσμο. Το «Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε... από τα γέλια» είναι το λιγότερο ανώδυνο. Θα περάσουν δύσκολα στην περιφέρεια και ή θα κάνουν διακοπές ινκόγκνιτο ή θα κλείνονται στα δωμάτια και δεν θα βγαίνουν ούτε για μπάνια. Η ώρα της πληρωμής έρχεται.

antinews.gr