Daily Mail: Ο Κάμερον έκλαψε μετά από την παραίτησή του

Σε ένα άρθρο που υπογράφει ο Ian Birrell, ένας πρώην λογογράφος του Βρετανού πρωθυπουργού, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον έκλαψε αμέσως μετά την παραίτησή του την οποία ανακοίνωσε μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία.

«Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκρυψε τα δάκρυά του μπροστά στις κάμερες την Παρασκευή, μπροστά στην κατοικία της Downing Street...
και με σπασμένη φωνή ανακοίνωσε ότι αποχωρεί μετά από 6 χρόνια στην πρωθυπουργία. Αλλά όταν η διάσημη μαύρη πόρτα έκλεισε πίσω του και μίλησε στους στενούς συνεργάτες του και στο προσωπικό τα πράγματα άλλαξαν. «Ηταν μια πολύ συγκινητική στιγμή» αναφέρει ένας εξ αυτών. «Ολοι έκλαιγαν, άντρες και γυναίκες, ακόμη και το προσωπικό. Και τότε ο Ντέιβιντ άρχισε να κλαίει», αναφέρει η εφημερίδα.
Ηταν η συμπύκνωση μερικών τρομακτικών ωρών. Την προηγούμενη νύχτα είχε καθίσει με μερικούς παλιούς φίλους να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα του μεγαλύτεροι στοιχήματος που έβαλε στη ζωή του.

Ο Κάμερον ήταν νευρικός αλλά ήλπιζε στην επιτυχία και έλεγε στους φίλους του ότι θα τα παρατήσει αν βγει αποτέλεσμα άλλο από εκείνο που περίμενε. Μια εσωτερική μυστική δημοσκόπηση έδινε 55% στο Remain, στην παραμονή στην ΕΕ. Όμως κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι οι Βρετανοί επέλεγαν την ρήξη με τις Βρυξέλλες και ότι ο χρόνος του στο 10 της Downing Street πλησίαζε προς το τέλος του.

Αλλά το χειρότερο για τον Κάμερον ήταν η προδοσία μερικών από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους του. Με κυριότερο τον παιδικό του φίλο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας εναντίον του συστήματος και των ελίτ προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Επίσης πληγώθηκε από τον Μάικλ Γκοβ και τον Στιλ Χίλτον, που ήταν νονός του πρώτου του γιου Ιβάν ο οποίος πέθανε μόλις έξι ετών και υπήρξε από τους στενότερους συνεργάτες του. Ο θυμός στην Downing Street ήταν εμφανής. «Δεν θα κατ@@@@σα τον Χίλτον αν είχε πιάσει φωτιά», είπε ένας μακροχρόνιος συνεργάτης του Κάμερον, χρησιμοποιώντας μία από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις για την αντιπάθεια. «Η ζήλια προκαλεί την αηδιαστική συμπεριφορά του», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr