Brexit: Όλα... παίζονται στο Βερολίνο

Στην... παράταση θα κριθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. καθώς οι τριγμοί που προκαλεί το Brexit παρά τα ευχολόγια και τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ηγετών είναι μεγάλοι.
Σήμερα ξεκινάει μετά το δημοψήφισμα που έφερε Brexit ίσως η πιο κρίσιμη εβδομάδα στην ιστορία της Ε.Ε....
. Στο Βερολίνο θα συναντηθούν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρου Φρανσουα Ολάντ και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Η Ευρώπη μοιάζει να μετράει τις δυνάμεις της και στην πρώτη καταμέτρηση φάνηκε ότι η απώλεια της Βρετανίας είναι μεγάλη. Μπορεί Μέρκελ και Ολάντ να συμφώνησαν στην 30λεπτη συνομιλία χθες τη νύχτα για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, μπορεί οι 27 να εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για τις μελλοντικές σχέσεις με τη Βρετανία παρά μόνο με πρωτοβουλία των Βρετανών, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης αποφάσισαν πως οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την έξοδο χώρας από την Ε.Ε. αξιωματούχος των Βρυξελλών ενημερώνοντας τον Τύπο ανέφερε πως υπάρχει “ευρεία κατανόηση” ανάμεσα στους “27” ότι λόγω της τρέχουσας “πολύ σοβαρής πολιτικής κρίσης” που πλήττει αυτήν τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο, η εκκίνηση της διαδικασίας εξόδου αυτήν την εβδομάδα “δεν είναι ρεαλιστική”.