Μεταπήδηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο μύχιος πόθος του Τσίπρα;

Είναι πλέον τόσο προφανές το «βρώμικο» πολιτικό παιχνίδι με επίφαση δημοκρατίας που στήνει ο Αλέξης Τσίπρας που μόνο ένας αδαής δεν το καταλαβαίνει. Η περίπτωση του νέου εκλογικού νόμου και εν συνεχεία της συνταγματικής αναθεώρησης με αιχμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό, είναι τόσο ξεκάθαρα απροκάλυπτη και κυνική που μόνο όσοι ακόμη τρώνε αμάσητο σανό δεν αντιλαμβάνονται τι παίζεται....
Δείτε π.χ. τη σημερινή Αυγή η οποία έβγαλε δημοσκόπηση που λέει ότι το 58% των πολιτών θέλουν απλή αναλογική. Μάλιστα, το 71% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ω του θαύματος: Οι Έλληνες που μόνο δυο κόμματα ψήφιζαν επί δεκαετίες τώρα θυμήθηκαν τις κυβερνήσεις συνεργασίας ή για να ακριβολογούμε τις… συνεργασίες ακυβερνησίας.

Διότι τι να πεις για τα ευρήματα αυτά. Η πρώτη μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας έγινε το ’89 και ξέρουμε πόσο ξεπουλήθηκε σε ντόπια και ξένα συμφέροντα μέχρι να έρθει ο… «σωτήρας» Μητσοτάκης.

Η δεύτερη μεγάλη προσπάθεια έγινε με την κυβέρνηση Παπαδήμου, τα είδαμε και εκεί τα αποτελέσματά της ενώ στην Τρίτη προσπάθεια, με την κυβέρνηση Σαμαρά από την πρώτη μέρα ο κόσμος γκρίνιαζε επειδή συγκυβερνούσε με το τελειωμένο... ΠΑΣΟΚ.

Πώς ξαφνικά ο λαός που βρίζει και εξεγείρεται για «διαπλοκές, επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεπουλημένες κυβερνήσεις» και άλλα τέτοια που έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές και από την Αριστερά, να θέλει τώρα φουλ απλή αναλογική και καμιά 15αριά κόμματα να συνεργάζονται εντός της Βουλής;

Προφανώς οι δημοσκοπήσεις βγάζουν αποτελέσματα ανάλογα με το πώς τίθεται το ερώτημα. Γιατί αν πεις στον κόσμο «θέλετε απλή και άδολη αναλογική ώστε να μπει στη βουλή η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα των Μουσουλμάνων της Θράκης» τι θα απαντήσει;

Αν του πεις ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα φέρει ακυβερνησία και χάος τι θα επιλέξει άραγε;

Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι το λιγότερο, η προπαγάνδα είναι βασικό όπλο των ανθρώπων που δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασωθούν. Μετά και την εισήγηση του Αλέξη χθες σε στυλ «πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική», πλέον είμαστε σίγουροι για το παιχνίδι που παίζει.

Είναι δεδομένο ότι οι 200 βουλευτές που ήθελε δεν του βγαίνουν, οπότε θα προχωρήσει μόνος του σε ένα σύστημα απλής αναλογικής που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Επομένως, κάνουμε κάποια στιγμή εκλογές, βγαίνει η ΝΔ και καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μη χολοσκάτε φίλοι Αριστεροί, στις μεθεπόμενες εκλογές θα είναι εδώ.

Αλλά το ακόμη πιο σοβαρό μέρος του στημένου παιχνιδιού είναι η εκλογή Προέδρου από το λαό. Κάποια δεξιά παρτάλια τσίμπησαν καθώς είδαν στο πρόσωπό τους τον επόμενο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου και με ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες. Τα δεξιά κουρέλια που θέλουν να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης στο μέλλον είδαν στον εαυτό τους έναν Πρόεδρο από την… καρδιά του λαού κι έτρεξαν να προσκυνήσουν τον μεγάλο ηγέτη Αλέξη που το σκέφτηκε. Βεβαίως, το να αλλάξεις το πολίτευμα της χώρας δημιουργώντας μια διαρχία που προσομοιάζει στα προ Χούντας χρόνια δεν είναι και τόσο εύκολο. Εκτός κι αν ο Τσίπρας ονειρεύεται πράγματι ένα σύστημα όπου η νέα… Βασιλεία με έδρα το Προεδρικό Μέγαρο θα κάνει κουμάντο και τα κόμματα θα είναι όργανά του, όπως τότε που διέταζε η Φρειδερίκη τους χαχόλους.

Μήπως όμως ο Τσίπρας έχει κι άλλο δόλιο σχέδιο; Να κοιμίσει τους ανόητους δεξιούς ή κεντρώους δελφίνους για την ενισχυμένη Προεδρία και στο τέλος να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα; Μήπως δηλαδή ο μύχιος πόθος του είναι να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας όταν θα έχει πείσει τον κόσμο ότι είναι καλό να ψηφίζεται από αυτόν και να έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες σε τέτοιο βαθμό που θα ανεβάζει και θα κατεβάζει κυβερνήσεις;

Ό,τι έχει κάνει με απλά λόγια ο Ερντογάν στην Τουρκία αλλά κι ό,τι έκανε ο Πούτιν όταν δεν μπορούσε να είναι πια πρωθυπουργός. Άλλαξε το Σύνταγμα, μεταπήδησε στην Προεδρία έχοντας αχυράνθρωπο τον Μεντβέντεφ και εδώ και πολλά χρόνια είναι ο απόλυτος τσάρος.

Μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης είναι μόλις 42 ετών και δύσκολα θα τον ξεφορτωθούμε τα επόμενα χρόνια, παρά μόνο με κάποια διαλείμματα. Κι ενόσω όλος ο πλανήτης ασχολείται με τις παγκόσμιες αναταράξεις που ενδεχομένως θα προκαλέσει το Brexit, εμείς που είμαστε εξυπνότεροι παρακολουθούμε τον Τσίπρα να παίζει μια ακόμη παρτίδα πόκερ στην οποία ο ίδιος μοιράζει τα φύλλα, ο ίδιος ανακατεύει την τράπουλα και ο ίδιος έχει μονίμως… κέντα και ρέντα ενώ οι άλλοι είναι απλοί παρατηρητές, ενίοτε και βοηθοί του.

Όμως, να δούμε την Μπέτυ Μπαζιάνα σε ρόλο Φρειδερίκης και τον Αλέξη… Αντιβασιλέα, αυτό δεν θα το αντέξουμε.

antinews.gr