Στυλώνει τα πόδια της η ΕΠΟ

Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαίωσε τα όσα είχε μεταφέρει στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Βασίλης Βέργης περί της αποστολής του τελικού κειμένου ωστόσο δείχνει ότι έχει πρόθεση να προχωρήσει στον εναρμονισμό του Κώδικα εάν προχωρήσουν οι διαδικασίες και από την άλλη πλευρά....


Ποιες διαδικασίες; Εκείνες που αφορούν νόμους που υποστηρίζει ότι θίγουν το αυτοδιοίκητό της. «Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών, πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την ως άνω απόφασή της», αναφέρει σε ένα σημείο της η ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

«Η ΕΠΟ δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τη FIFA, την UEFA και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το σύνολο των θεμάτων που η FIFA θεωρεί σημαντικά στην ως άνω απόφασή της. Πριν την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων ουδεμία άλλη εξέλιξη προβλέπεται».

Πλέον, μεγάλο ενδιαφέρον μεταφέρεται στην έκτατη συνεδρίαση του ΔΣ στην οποία αναμενόταν να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα του εναρμονισμού του Κώδικα. Εάν δεν υπερψηφιστεί η τροποποίηση του κανονισμού τότε είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις με πιθανότερη όλων την επέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού.