Βρώμικα παιχνίδια με την Πειραιώς από τα γεράκια των αγορών

Πολύ βρώμικο παιχνίδι παίζεται γύρω από τις διοικήσεις των τραπεζών και ειδικά με αυτήν της Πειραιώς, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε πλήρη άγνοια των συμβαινόντων και να μην μπορεί να παρέμβει παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος αφελληνισμού του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι είχε εγκριθεί νέος διευθύνων σύμβουλος ο Χρήστος Παπαδόπουλος από το ΤΧΣ και από την Πειραιώς, αίφνης ο SSM, δηλαδή κάποιοι από τους δανειστές, έβαλαν μπλόκο στην επιλογή...
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εμπλοκή αυτή προέκυψε με υπόγεια παρέμβαση του μετόχου της τράπεζας Τζον Πόλσον ο οποίος έχει ανοίξει πόλεμο με τη διοίκηση Σάλλα καθώς θέλει να ελέγξει την Πειραιώς και να έχει και τον έλεγχο όλων των δανείων, δηλαδή μεγάλου μέρους της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι ο Πόλσον είναι επικεφαλής funds, θεωρείται γεράκι των αγορών και θα ήθελε πολύ να κερδίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια εκμεταλλευόμενος την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στις τράπεζες.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε προσπαθήσει ξανά να ελέγξει την τράπεζα μέσω του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Άνθιμου Θωμόπουλου ο οποίος τελικά εξεδιώχθη, σε μια πρώτη νίκη του Σάλλα στον πόλεμο αυτό.

Ο κίνδυνος είναι να αφελληνιστεί πλήρως το τραπεζικό σύστημα και να έχουν λόγο τα ξένα funds και τα μεγάλα συμφέροντα που παρεμβαίνουν στους δανειστές. Εν είδει «κουκουλοφόρων» θέτουν αιτήματα και απαιτούν να έχουν τον έλεγχο παραβιάζοντας κάθε έννοια διαφάνειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημασία της Πειραιώς στην οικονομία είναι μεγάλη καθώς έχει σχεδόν το 50% των δανείων προς επιχειρήσεις (δηλαδή τον μισό παραγωγικό ιστό της οικονομίας) και μέσω αυτών, τα κερδοσκοπικά funds μπορούν να ελέγξουν δεκάδες μεγάλα ξενοδοχεία, βιομηχανίες τροφίμων, γνωστές εμπορικές εταιρίες, την ακτοπλοΐα, μικρομεσαίες αγροτικές εταιρίες κλπ. Το κερδοσκοπικό fund έχοντας επενδύσει 400 εκατ. στην Τράπεζα στοχεύει σε μεγάλες υπεραξίες οι οποίες κατά την αγορά μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 10 δισ. ευρώ.

Οι μεθοδεύσεις του Πόλσον και ποιος ξέρει ποιων άλλων αιφνιδίασαν την κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και κάποτε πρέπει να πάρει θέση. Θέλει την οικονομία στα χέρια των γερακιών; Αν όχι πρέπει να παρέμβει και να θέσει όρους.