Απίθανο ρεκόρ τηλεθέασης - Στο 98,6% η νίκη των Ισλανδών

Στιγμές άνευ προηγουμένου έζησε η Ισλανδία το βράδυ της Δευτέρας. Η τηλεθέαση της αναμέτρησης με την Αγγλία άγγιξε το ποσοστό ρεκόρ 98,6% κάτι που δείχνει πως σχεδόν όλη η χώρα παρακολουθούσε την αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γαλλία.

Για μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 330.000 κατοίκους...
, εκ των οποίων οι περίπου 20.000 έχουν ταξιδέψει στη Γαλλία για να ενισχύσουν την ομάδα τους, το ποσοστό 98,6% είναι εξωπραγματικό. Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα της χώρας, περίπου 4.500 Ισλανδοί ήταν αυτοί που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Η περιγραφή μάλιστα του Γκουμούντορ Μπενέντικτσον με την χαρακτηριστικά ατάκα στο τέλος του ματς «Μπορείτε να φύγετε από την Ευρώπη. Μπορείτε να πάτε όπου διάολο θέλετε», όχι μόνο δεν θεωρήθηκε υβριστική προς τους Άγγλους από το φίλαθλο κόσμο αλλά έγινε Viral μεα σε λίγες ώρες.

«Τελείωσε, τελείωσε! Δεν θα γυρίσουμε ποτέ σπίτι. Είδατε τι έγινε; Είδατε; Απίστευτο. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Βλέπω ένα μοναδικό όνειρο και δεν θέλω ποτέ να ξυπνήσω. Αγγλία, ζήσε όπως θες. Η Ισλανδία θα παίξει με τη Γαλλία την Κυριακή. Γαλλία-Ισλανδία! Οι Βρετανοί μπορείτε να γυρίσετε σπίτια σας. Να φύγετε από την Ευρώπη. Μπορείτε να πάτε όπου στο διάβολο θέλετε. Αγγλία 1 Ισλανδία 2 είναι το αποτέλεσμα στη Nice και το παραμύθι συνεχίζεται», η ακριβής μετάφραση του «τρελαμένου» sportcaster με το σφύριγμα της λήξης.