Ραγδαίες εξελίξεις στο MEGA

Ανατροπή δεδομένων, δείχνουν οι τελευταίες ώρες, στην επιχείρηση διάσωσης του MEGA Channel.
Μετά το χθεσινό (24/05/2016) αδιέξοδο, αφού η συνεδρίαση του Δ.Σ της Τηλέτυπος ολοκληρώθηκε χωρίς να βγει «λευκός καπνός», τις τελευταίες ώρες υπάρχει μία πιο θετική αίσθηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για τη στάση των τραπεζών από εδώ και πέρα...

Πληροφορίες από το Μεγάλο Κανάλι αναφέρουν ότι οι υπάρχοντες μέτοχοι θα βάλουν τα ποσά για τα οποία έχουν δεσμευθεί, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης, θα ζητήσουν εγγράφως από τις πιστώτριες τράπεζες νέα παράταση για το ομολογιακό δάνειο. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουν ότι θα ανοίξουν οι «κάνουλες» και θα αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι οποίοι θα δώσουν ρευστότητα στο MEGA 4 εκατ. ευρώ.
Πάντως, παρά το συγκρατημένα θετικό κλίμα των τελευταίων ωρών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει την ικανοποίηση μίας ακόμα προϋπόθεσης, για να «ξεμπλοκάρουν» τους λογαριασμούς: να υπάρξει ρητή δέσμευση από τους μετόχους ότι είναι διαθέσιμα τα χρήματα που απαιτούνται, για τον επικείμενο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.