Το πήρε και η Le Figaro: «Μόνο ο αέρας που αναπνέουν δεν φορολογείται στην Ελλάδα»

Mετά τον Guardian που χρησιμοποίησε πρώτος την φράση, και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro δείχνει απορία με το τσουνάμι φόρων που ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Μόνο ο αέρας που αναπνέουμε δεν φορολογείται» είναι το ειρωνικό σχόλιο του ελληνικού τύπου, γράφει η γαλλική Le Figaro, μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τσουνάμι φόρων....

«Οι Ελληνες βουλευτές υιοθέτησαν νέα μέτρα λιτότητας τα οποία απαιτούσαν οι δανειστές για να ξεμπλοκάρουν μια δόση δανείου ύψους 5,4 δισ ευρώ. Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε ένα κείμενο 7.000 σελίδων με αντιλαϊκά μέτρα» γράφει η Le Figaro η οποία αναλύει τι περιλαμβάνει ο «κόφτης» -μέτρο αυτόματης διόρθωσης, όπως το αποκαλεί- και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
«Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει επίσης ένα τσουνάμι φόρων», γράφει επί λέξει η γαλλική εφημερίδα. «Φόροι ΦΠΑ θα πιέσουν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση, ειδικά στα τσιγάρα, στα ποτά, στη βενζίνη, στον καφέ. Από την 1η Ιουνίου, τέρμα το τσιγάρο! Σε μια χώρα όπου οι αντικαπνιστικοί νόμοι δεν έχουν ποτέ εφαρμοστεί, πολλοί Ελληνες θέλουν πλέον να κόψουν το τσιγάρο. Θα πρέπει επίσης να ελαττώσουν τον καφέ, τα ποτά και να αποφεύγουν να γεμίζουν το ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους...», αναφέρει το άρθρο.