Ο τρόμος των τζιχαντιστών πάνω από Euro 2016 – Σχεδιάζουν επιθέσεις με καμικάζι, Καλάσνικοφ και drones που θα μεταφέρουν χημικά!

Δεν είναι μόνο οι απεργίες των συνδικαλιστών κατά του νόμου για τα εργασιακά που η κυβέρνηση Ολάντ – Βαλς πέρασε από την... πίσω πόρτα, που απειλεί το Euro 2016 που ξεκινά στις 10 Ιουνίου με το παιχνίδι ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γαλλία και τη Ρουμανία. Η μεγαλύτερη απειλή απ’ όλες είναι οι τζιχαντιστές του ISIS, που φέρονται να σχεδιάζουν πολύνεκρες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου...

Ο τρόμος που "γεννήθηκε" στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015 στο Charlie Hebdo....
και ρίζωσε για τα καλά μετά την πολύνεκρη (συντονισμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια) τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Bataclan, το Stade de France και σε καφετέριες και εστιατόρια κοντά στην Place de la Republique κοντά στη Βαστίλη, επιστρέφει. Και επιστρέφει μέσα από τον ίδιο άνθρωπο: τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Είναι ο μοναδικός από τους δράστες του μακελειού του Νοεμβρίου με τους 130 νεκρούς που παραμένει ζωντανός. Συνελλήφθη στο Μόλενμπεεκ του Βελγίου λίγες μέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Από τον προσωπικό του υπολογιστή, αναδύθηκε ξανά ο τρόμος για τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους να αιματοκυλήσει, ξανά, την Ευρώπη.

Σε επιδρομή των αντιτρομοκρατικών αρχών σε ένα από τα κρησφύγετα του δράστη στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, κατασχέθηκε το λάπτοπ του. Από τα δεδομένα που βρέθηκαν προκύπτει ότι στόχος των τζιχαντιστών είναι όχι μόνο να επιτεθούν κατά τη διάρκεια του Euro 2016 αλλά συγκεκριμένα να επιτεθούν σε Βρετανούς και Ρώσους οπαδούς, πριν από το παιχνίδι των δυο ομάδων στη Μασσαλία στις 11 Ιουνίου.

Στο λάπτοπτ του Αμπντεσλάμ βρέθηκαν φωτογραφίες και αναφορές στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας. Στο Βελοντρόμ, ένα από τα πιο γνωστά ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης, το βράδυ της 11ης Ιουνίου θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο Euro η Αγγλία και η Ρωσία (σ.σ. δυο από τις χώρες που μετέχουν στον βομβαρδισμό των θέσεων του ISIS). Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις με βομβιστές αυτοκτονίας, επιθέσεις με Καλάσνικοφ (όπως έκαναν και στο Παρίσι δηλαδή) αλλά και με drones που θα μεταφέρουν χημικά όπλα!

Επί της ουσίας, μιλάμε για ένα "νέο Παρίσι". Βέλγος αξιωματούχος είπε στη Sun πως τα ευρήματα από τον υπολογιστή του Αμπντεσλάμ δείχνουν πως οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε οπαδούς πριν από το παιχνίδι, όταν χιλιάδες άνθρωποι θα είναι συγκεντρωμένοι στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας.

Ο Αμπντεσλάμ είναι φυλακισμένος και υπό διαρκή παρακολούθηση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συνεργοί του δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι, προετοιμάζοντας ένα νέο μακελειό. «Οπαδοί της Αγγλίας και της Ρωσίας είναι προφανώς στόχοι, αφού οι χώρες τους βομβαρδίζουν το ISIS» λέει η ίδια πηγή.
Όλα αυτά ενώ ήδη δοθεί εντολή για ύψιστο συναγερμό όσον αφορά σε συναυλίες και αθλητικά γεγονότα. Φόβος υπάρχει και για το ενδεχόμενο επίθεσης σε νυχτερινά κέντρα. Ειδικά οι συγκεντρώσεις σε αυτά είναι στην κορυφή της ατζέντας όσον αφορά στο επίπεδο συναγερμού. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το Bataclan...
Η αγγλική ομάδα έχει τεθεί υπό την προστασία ένοπλων φρουρών. Ο Neil Basu, αναπληρωτής βοηθός Επιτρόπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε στους Times: «Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε την απειλή, γιατί μπορεί να είναι οποιδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι χαίρονται να στοχεύουν πολίτες με σκοπό να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις». Συναυλιακοί χώροι, γήπεδα, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα πρέπει να ελέγχονται συνεχώς μετά το μακελειό στο Παρίσι, χωρίς να αποκλείονταιόμως και μέρη όπου συγκεντρώνεται λιγότερος κόσμος.