Η νέα συμφωνία με την τρόικα φέρνει τον Αύγουστο δύο μήνες νωρίτερα!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος
Αυτό, που σημειώνω στον τίτλο, διαπίστωσα παρατηρώντας σήμερα τον ελληνικό Τύπο! Είναι πιθανό τον Αύγουστο να έχουμε παραδόξως ειδήσεις, ενώ σήμερα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε, μια καί η παραγωγή ειδήσεων είναι υπόθεση μια κάποιας σημειολογικού χαρακτήρα συμφωνίας. Ίσως, μέχρι τον Αύγουστο να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία του ελληνικού πολιτικού συστήματος με τους «Θεσμούς», ως προς τις νέες σημασίες που θα απορρέουν από την αναθεωρημένη στρατηγική των παραγόντων της τρόικας! Για μια επιτέλους ολοκληρωμένη αξιολόγηση, ρε γαμώτο!        
Όταν βιώνεις μια πραγματικότητα που δομείται εντός ενός αναρχοαυτόνομου σημειολογικού καθεστώτος, τότε, φίλε μου, ακόμη και η προκήρυξη εκλογών δεν θα ήταν είδηση. Αυτή τη φορά η συμφωνία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την τρόικα, είτε θα πρέπει να προσεγγιστεί ως αυθεντικό προϊόν της δραματικής κρίσης νοήματος - που απασχολεί τα τελευταία κείμενα της επικοινωνίας μας - είτε να μελετηθεί στο πλαίσιο ενός.....
πεδίου σημειολογικού ανταρτοπόλεμου με αντιπάλους χωρίς ταυτότητα και πολιτική προσωπικότητα. Πώς να παραχθούν έτσι κανονικές ειδήσεις;
Τι είναι κανονική είδηση σήμερα στην Ελλάδα; Το ταξικό προνόμιο της μετατροπής ενός συμβάντος σε γεγονός έξω από την ιδεοληψία του «πάση θυσία στο ευρώ» ή του «πάση θυσία στη δραχμή». Αυτό το προνόμιο έχει απολεστεί στην Ελλάδα και έτσι κυριαρχεί η ιδεολογία του «πάση θυσία σκανδαλισμός» από τα εμπορικά ελληνικά ΜΜΕ. Όσο για τα λιγότερο εμπορικά ή στρατευμένα, το πρόβλημα είναι διαχρονικό: αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ τον πόνο!
Δεν γίνεται, αναγνώστη μου, να διατηρήσουμε, εσύ και εγώ, αυτό το ταξικό προνόμιο στις μέρες μας, αν δεν κάνουμε τη σημειολογική μας επανάσταση, για την αναζήτηση σχηματισμού ενός νέου, περισσότερο ηθικού-πολιτικού και λιγότερο υποκριτικού-μικροπολιτικού γνωστικού μοντέλου. Μόνον να, και η σημειολογική επανάσταση για την οποία σου μιλώ με υλικά (non-discursive) και διαλογικά (discursive) μέσα πραγματοποιείται, τα οποία δεν βρίσκονται αυτή την ιστορική στιγμή στη διάθεσή μας. Ακόμη και αυτά εμείς θα πρέπει να τα κατασκευάσουμε και όχι απλώς να τα αναδιοργανώσουμε και να τα θέσουμε υπό τον έλεγχό μας! Σε ένα νέο, φρέσκο, σύγχρονο κίνημα αναφέρομαι! Στην ανάγκη για ένα νέο κίνημα!
Δεν έχω ψευδαισθήσεις, τώρα μόλις διαμορφώνεται το πρόπλασμα των  συνθηκών για μια σημειολογικού χαρακτήρα επανάσταση στην Ελλάδα και σε κάμποσες άλλες περιοχές της Ευρώπης, έτσι ώστε να σχηματιστούν αυθεντικά  νέες τάξεις πραγμάτων και να αποκρυσταλλωθούν νέες κοινωνικές τάξεις.  Καθόλου ουδέτερες, καθόλου συναινετικές, καθόλου θρησκευτικές ή ιδεοληπτικές και καθόλου υπεράνω του ανταγωνισμού εργασίας-κεφαλαίου! Η σημειολογική επανάσταση, που είναι μια ιστορική διαδικασία για την ανάκτηση του νοήματος στη κοινωνία, δεν αποτελεί πνευματική, διανοητική επιχείρηση έξω από τον υλικό κόσμο, τις υλικές σχέσεις παραγωγής και την βιοοικονομία τους. Το αντίθετο!
Δεν ήρθε, λοιπόν, ακόμη η ώρα της σημειολογικής επανάστασης, ήρθε, ωστόσο, η εποχή για να ακουστούν οι «προφήτες» της:
- Όταν λύκοι υμνολογούν στο Άγιον Όρος και λύκοι σημειολογούν στην Αγία Σοφία και εσύ τους παίρνεις στα σοβαρά, τότε το μπαμ που θα τρομάξει πρώτα από όλα και όλους τους ίδιους τους λύκους δεν είναι μακριά! Οι λύκοι θα σκορπιστούν και θα κρυφτούν, όπως συνηθίζουν, για να υποστείς εσύ τις συνέπειες του «θαύματος»: Το πλέον ανατριχιαστικό παρελθόν να διεκδικεί να κατασκευάσει τον σύγχρονο μύθο του παρόντος, δια της τεχνικής της πλαστοποίησης των πάντων, φυσικά! Αν ένα πράγμα δικαιούται να φοβάται κάποιος είναι τα θαύματα, τους θαυματουργούς και τα θαυματουργά! Πόσο μάλλον όταν πίσω από το «θαύμα», κρύβεται το υπαρξιακό αδιέξοδο και η πλέον χυδαία βαρβαρότητα, που, ωστόσο, υποδύεται την ηθική πολιτική.
 - Όταν τα τέρατα κατακλύζουν την πρώτη σελίδα, είναι βέβαιον πως τα σημεία πλαστογραφούνται στις υπόλοιπες!
- Μπορεί το κουτσομπολιό να αποτελεί μια πιστοποιημένη δημοσιογραφική αρετή, αλλά έτσι κάνει στριπτίζ ο ίδιος ο δημοσιογράφος! Είναι αυτό αρετή, ή απλώς έκφραση συμπλέγματος!
- Μια νέα γενιά του Θεού, μοιάζει να ανατέλλει στην Ελλάδα! Μόνον που και αυτή κρέμεται από τα γένια του Θεού, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες. Αυτό αποκαλείται από κάποιους «επιστροφή στις ρίζες», αν και πρόκειται απλώς για …τρίχες! Είναι σύμπτωμα πολιτισμικής απαθλίωσης!   
- Πριν από λίγο καιρό όταν η τρόικα βομβάρδιζε την ελληνική κοινωνία με νέα μέτρα λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, το έκανε για να παράγει είδηση, τώρα το κάνει για να καλύψει την είδηση. Ποια είναι η είδηση; Πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανέλαβε εξολοκλήρου την ιδιοκτησία του προγράμματος της τρόικας. Άρα και εξολοκλήρου την ευθύνη για την παραγωγή του δραματικού Κοινωνικού Ζητήματος στην Ελλάδα.
- Μόνον οι offshore θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν αποτελεσματικά την δεισιδαιμονία που χαρακτηρίζει τα ελληνικά ΜΜΕ. Η νέα δεισιδαιμονία, αποκαλείται offshore!
- Ένα ψέμα εκατοντάδων χρόνων είναι πάντοτε πιο ισχυρό από την αλήθεια της σημερινής πραγματικότητας στην Ελλάδα, όπως την βιώνει με διαφορετικό τρόπο ο κάθε έλληνας. Τι καλά που θα ήταν η αλήθεια μας να μην είχε ανάγκη ένα ή περισσότερα μεγάλα ψέματα!  
- Μέχρι τώρα είχα δει - και τσαντιστεί - το παρελθόν να εκβιάζει τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά βλέπω σήμερα να εκβιάζει το μέλλον κραδαίνοντας έναν πολυκόφτη, τον οποίο ο Αλέξης παρουσιάζει σαν πολυεργαλείο ανάπτυξης! Αυτό είναι μάλλον μια αριστερή προσέγγιση… στο παρελθόν!
- Εδώ ο «προφήτης» της σημειολογικής επανάστασης πρέπει να κλείσει αμέσως το pc-του και να αλλάξει τρένο, μια και αυτός ζει δυστυχώς ακόμη στον Μάιο και όχι στον Αύγουστο του 2016!