ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ


ΒΛΕΠΕΛΙΝ
 
     Το μοτίβο των ελληνικών σήριαλ στα χρόνια του μνημονίου γνωστό. Την πρώτη χρονιά οι μονοί φασώνονται με τους ζυγούς, τη δεύτερη οι ζυγοί χαμουρεύονται με τους μονούς, και την τρίτη και τελευταία χρονιά οι μονόζυγοι ερωτοτροπούν με τους ζυγόμονους.  Τα έχουμε δει όλα στον ερωτοτροπιακό χάρτη της τηλεοπτικής μυθοπλασίας αλλά μυθοπλασία παραμένει. Το να βλέπεις όμως τη μυθοπλασία να μετουσιώνεται σε πολιτικό σχηματισμό –έστω κι αν οι πολιτικοί όλο και πιο συχνά βάζουν τα γυαλιά στους ηθοποιούς με το παίξιμο τους- είναι τουλάχιστο αφύσικο, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε πολιτική ανωμαλία ή εκτροπή ή περιπέτεια, με θύμα- τον αποσβολωμένο και αηδιασμένο θεατή- Ελληνικό λαό, που είναι έτοιμος να στραγγαλίσει τους θύτες και σταυρωτές του πολιτικούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν καταλαβαίνει και δε θα αντιδράσει.
      Πρωταγωνιστές πρώην Πασόκοι, νυν Συριζαίοι, και αυριανοί ποιος ξέρει τι. Να σταχυολογήσουμε μερικούς που είναι κορυφαίοι όπως η Θεοδώρα Τζάκρη – αλήθεια τι έχει προσφέρει η συγκεκριμένη κυρία στην εν γένει πολιτική ζωή του τόπου εκτός από υπογραφές σε τρία μνημόνια και μια προκλητική αλαζονεία. Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Η επιτομή του φιλοτομαρισμού με χρήση μιας ντεμέκ καλομελετημένης γραφικότητας. Παναγιώτης Κουρουπλής, ίσως ο πιο επικίνδυνος όλων γιατί λειτουργεί υπόγεια. Τα ίδια έκανε και στο ΠΑΣΟΚ αλλά εκεί του είχαν βάλει χαλινάρι, ενώ τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον πολύ κακό πολιτικά συμπλεγματικό του εαυτό. Τον συγκεκριμένο πολιτικό άνδρα χαρακτηρίζει και θα χαρακτηρίζει η δήλωση του για τα κιλά των ελευθέρων επαγγελματιών. Άτομο με συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα. Τι παραπάνω να δείξει για τον πολιτικό εαυτό του πέρα από αυτό που χαρακτηρίζεται ως πολιτική ελεεινότητα.   
       Αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει επενδύσει σε τέτοιους πολιτικούς να τρέξουν το κόμμα του, είναι περισσότερο κι από βέβαιο ότι μια μέρα των ημερών τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Δεν υπάρχει περίπτωση οι πολιτικοί γυρολόγοι, που έχει μαζέψει στο κόμμα του, να μην του το πάρουν από τα χέρια και να το πάνε αλλού. Ας κοιτάξει να αξιοποιήσει ανθρώπους από το κόμμα του, αν είναι να κάνει ανασχηματισμό. Αλήθεια το παρεάκι των συμβουλατόρων του πρωθυπουργού, θεωρεί ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από το ΚΚΕ είναι περισσότερο επικίνδυνα από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ακούγεται ότι θα αναλάβει θέση σε περίπτωση ανασχηματισμού;. Αν συγκρίνεις την πολιτικό Ξενογιαννακοπούλου με το πολιτικό Τίποτα, το τελευταίο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Εκεί θέλει να οδηγήσει την κυβέρνηση του ο Αλέξης Τσίπρας;. Εκτός κι αν επιδιώκει, κατά διαταγή Βερολίνου, να φέρει τη Νέα Δημοκρατία στη συγκυβέρνηση, οψέποτε προκύψουν οι εκλογές. 
Περιοχή συνημμένων