Με απόφαση Σκουρλέτη ανοίγουν ξανά οι Σκουριές

Ξαναπιάνει δουλεια η "Ελληνικός Χρυσός" στο εργοστάσιο στις Σκουριές, με σχετική -σημερινή- έγκριση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Ο Υπουργός "συμμορφώθηκε" με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακύρωνε τις αποφάσεις του   πριν από λίγους μήνες.

Θυμίζουμε ότι η Eldorado Gold είχε "παγώσει" την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές....
από τον περασμένο Ιανουάριο.

Τώρα, με την υπουργική απόφαση, θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στη Χαλκιδική, της καναδικής εταιρείας μέσω τς θυγατρικής της, "Ελληνικός Χρυσός", δίνοντας μια οικονομική ανάσα και πάλι στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει τον Ιανουάριο, στη συνέντευξη τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Πολ Ράιτ, η εταιρεία έχει δημιουργήσει περίπου 2.000 άμεσες θέσεις στην Ελλάδα.

Το μερίδιο της Eldorado στην Ελλάδα αποτελεί περίπου 30-40% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της εταιρείας, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών. Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει πέσει κατά 40% τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην Ελλάδα. Στις Σκουριές, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 276 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).