Ο ΣΥΡΙΖΑ καθάρισε και πέταξε τις πάνες στα μούτρα μας!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος
Ήταν τελικά ζήτημα καθαριότητας του ΣΥΡΙΖΑ το νέο διαρκές μνημόνιο. Η ηγεσία του έκρινε - μετά ασφαλώς από εσωτερίκευση της παιδαγωγικής της τρόικας - πως είχε φτάσει η στιγμή να απαλλαγεί από την εποχή της πάνας! Μόνον που και αυτήν τη τελευταία, λερωμένη πάνα του την πέταξε στα μούτρα του ελληνικού λαού!
Ήταν αγενής και αντιαισθητική η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό, χθες το βράδυ. Δεν είναι η ΝΔ ο κάδος απορριμμάτων του, ο ελληνικός λαός είναι! Έπρεπε, λοιπόν, τουλάχιστον να προσέξει που πετούσε τη βρώμικη πάνα του! Δεν πρόσεξα να λερώνεται ο Κυριακός Μητσοτάκης. Άλλοι ήταν αυτοί που βρωμίστηκαν από τις ακαθαρσίες ΣΥΡΙΖΑ! Αυτοί που φρόντιζαν για την πάνα του το προηγούμενο διάστημα. Κάποιοι από αυτούς δυσανασχέτησαν φυσιλογικώς, ενώ κάποιοι άλλοι δείχνουν να μην.....
ενοχλούνται και αντίθετα να το ευχαριστιούνται! Πρόκειται για αυτούς που  είναι χωμένοι στα σκατά μέχρι το κεφάλι.
Αυτοί δεν θα μπορούσαν να ενοχληθούν από τη χθεσινή, αποφασιστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να απαλλαγεί από την (τελευταία) πάνα. Τι να φοβηθούν από μια ακόμη πάνα-ΣΥΡΙΖΑ στα κεφάλια μας! Αυτοί κολυμπούν, από τότε που τους ξέρω, με άνεση στα σκατά, σαν από ευχαρίστηση και ιδιοσυγκρασία!
Ξέρετε πόσο διασκέδασα με την αφέλεια του Στρος Καν, όταν πρότεινε στους «Θεσμούς» και στο ΔΣ του ΔΝΤ «να τους δανείσουμε αναπνευστήρες και εξοπλισμό κατάδυσης. Τουλάχιστον μέχρι να μάθουν να κολυμπούν στα σκατά»! Αυτό που είχε ανάγκη το πρόγραμμα ήταν απλώς μπόλικες πάνες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές προσέφερε -  δωρεάν, σε παρακαλώ -  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ήταν γερμανικής ποιότητος με άριστη εφαρμογή, αλλά και από αυτές θα έπρεπε κάποια στιγμή να απαλλαγεί το νήπιο του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος.
Και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς πάνα! Όλες οι πάνες του έχουν πεταχτεί στα μούτρα του ελληνικού λαού και επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να πορευτεί χωρίς πάνες! Αυτό σημαίνει αναλαμβάνω την ιδιοκτησία του προγράμματος, όπως ζητούσε επιτακτικά η Κριστίν Λαγκάρντ, τον τελευταίο καιρό.
Προσοχή: Πάνα βρακάκι ενηλίκων, δεν προβλέπεται για τη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία περνά με αστραπιαία ταχύτητα στα γηρατειά-της! Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι παράγοντες της τρόικας…