Μέχρι και 190 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη της Λέστερ!

Λένε πως, «κάθε θαύμα τρεις ημέρες και το μεγάλο τέσσερις» και η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η δικαιολογημένη παράνοια με τη Λέστερ θα ξεθωριάσει όσο να πεις με το πέρασμα του καιρού.

Εκείνο που δεν αλλάζει πάντως είναι η τεράστια οικονομική ώθηση και η αλλαγή επιπέδου που θα υπάρξει ....
για τις «αλεπούδες» μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

Πλέον η ομάδα του Ρανιέρι αποκτάει στοιχεία μεγάλου κλαμπ με τα οικονομικά του συλλόγου να εκτοξεύονται και να φαίνεται πως θα αυξηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, κατά 190 εκ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά προκύπτουν από τα χρήματα της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ, από τα έσοδα που θα έχει ο σύλλογος από την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και επίσης από την αύξηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η Λέστερ αποκτά παγκόσμια φήμη, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για αύξηση του τηλεοπτικού ενδιαφέροντος για την ομάδα του Ρανιέρι κατά 25% παγκοσμίως, κάτι που αλλάζει και τα έσοδα από τα δικαιώματα της επόμενης σεζόν, τόσο από το Τσάμπιονς Λιγκ όσο από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Ακόμα ένα στοιχείο που συντελεί στην αύξηση των εσόδων είναι η δυναμική που αποκτάει ο σύλλογος σε οπαδούς ανά τον κόσμο, οι οποίοι είναι παράλληλα καταναλωτές της ομάδας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η σελίδα της Λέστερ στο facebook είχε αύξηση στα likes κατά 550%, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλο σύλλογο παγκοσμίως.

Δυναμική αποκτάει ο σύλλογος και στην ασιατική αγορά, εξαιτίας και της καταγωγής των ιδιοκτητών της ομάδας, με τους ειδικούς να λένε ότι αυτό φαίνεται και από την ανταπόκριση στα ασιατικά social media.