Προσοχή έρχεται το φορολογικό χαμηλό του Τσακαλώτου! Φοροκαταιγίδα διαρκείας από την 1 Ιουνίου

Από σήμερα η ζωή μας αλλάζει. Ολοι οι φόροι είναι πλέον εδώ και από τις τσέπες μας θα βγουν περισσότερα από 3,6 δισ. Ευρώ την επόμενη τριετία (με τις απώλειες από το ασφαλιστικό 5,4 δισ. ευρώ) με την ελπίδα να προκύψουν νέες αλλαγές στην αξιολόγηση και το χρέος αύριο στο Eurogroup και να αλλάξει η χώρα σελίδα.

Πολύ βαρύ το τίμημα, αλλά αν η κυβέρνηση πορευτεί...
χωρίς τις ιδεοληπτικές παρωπίδες και κάνει πράξη όσα υπόσχεται για τις επενδύσεις, τότε μπορεί η χώρα να ελπίζει ότι θα γυρίσει πραγματικά σελίδα.

Αν, όμως εντός του ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσουν οι κρατιστές, τότε μάλλον οι κόποι και θυσίες όχι μόνο των 3,6 δισ., αλλά και των υπόλοιπων 1,8 δισ. Από το ασφαλιστικό, καθώς και όλων των άλλων θυσιών θα πάνε στράφι.

Προς το παρόν ο λαός θέλοντας και μη βάζει γενναία πλάτη με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα δέοντα για να βάλουν πολύ περισσότερη πλάτη όλοι εκείνοι που τα προηγούμενη χρόνια έστριβαν δια της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου, της εισφοροδιαφυγής και της “μαύρης εργασίας”.

Το τίμημα που ψηφίστηκε χτες ξεκινάει από το ΦΠΑ που αυξάνεται στ0 24% από 23% και αγγίζει τις περισσότερες αγορές του καταναλωτή με την αύξηση των έμμεσων φόρων, μεγαλύτερη μερίδα των ιδιοκτητών ακινήτων, ιδιώτες και επιχειρήσεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων με εξαίρεση όσους έχουν εισόδημα από 28.000 ως 45.000 ευρώ περίπου.