Κωλοτούμπας το ανάγνωσμα…

Του Πέτρου Τρουπιώτη
 
 
«Η κυβίστηση (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής αλλά και είδος ακροβατικού.
Κατά την κωλοτούμπα ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση»
Αυτός είναι ο ορισμός που δίνει το λεξικό για την λέξη κωλοτούμπα. Προφανώς ο  συγγραφέας του λεξικού, δεν πήρε υπόψιν του την πολιτική σκηνή της χώρας, όταν έγραφε όλα αυτά ,  γιατί τότε θα μπορούσε απλώς να την αναφέρει ως περιγραφή ή παράδειγμα , αυτού που ήθελε να εξηγήσει. η ακόμα και σε ονόματα πολίτικων ως «συνώνυμα της λέξης».
 Γιατί στην χωρά μας, τις τελευταίες δεκαετίες η «κωλοτούμπα» είναι χαρακτηριστικό της πολίτικής μας ........ζωής. Από το έξω οι βάσεις του θανάτου και το έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων, του Α Παπανδρέου στα τέλη της την δεκαετία του 70 ως το  τα μνημόνια καταργούνται με ένα άρθρο και ένα νόμο, πρόσφατα  του Α Τσίπρα και το αν ψηφίσω μνημόνιο θα φύγω από την πολιτική ζωή της χώρας του Π Καμμενου.
  Όμως, τα τελευταία χρόνια, η κωλοτούμπα, με την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ έχει γίνει πραγματικά καθημερινό φαινόμενο. Έχει γίνει επιστήμη. Σήμερα λέμε κάτι και μετά από λίγες ώρες λέμε η κάνουμε το ακριβώς αντίθετο.
   Γι αυτό εξάλλου και πιστεύω ότι λίγοι ήταν εκείνοι που ξαφνιαστήκαν από την νέα κωλοτουμπα Καμμένου, τώρα με το θέμα Μουζάλα.
 Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει πολύ εύκολες τις δηλώσεις τις οποίες λίγες ώρες μετά παίρνει πίσω. Και βάζει τους βουλευτές του κόμματος του να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
  Στο θέμα Μουζάλα , βεβαία, ξεπέρασε τον εαυτό του.  Αφού μόνος του μεγιστοποίησε το θέμα, αφού το συντήρησε δυο μέρες, με εμφανίσεις του στην τηλεόραση, με δηλώσεις και γραπτά με τα οποία επέμενε να φύγει ο υπουργός, κατέληξε σε μια συνεδρίαση της ΚΟ η οποία αποφάσισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση (αλλά όχι τον Μουζάλα) κλπ κλπ…
     Μόνον που τελικά δεν φταίνε οι πολιτικοί για τις κωλοτούμπες τους. Φταίνε όλοι εμείς οι πολίτες, που κάθε φορά εμπιστευόμαστε κάποιους που μας έχουν πει ψέματα, που έχουν κάνει τα αντίθετα από αυτά που υποσχεθήκαν , που μας έχουν υποσχεθεί πράγματα που ήξεραν ότι δεν μπορεί να γίνουν.
 Είναι σαφές ότι εμείς φταίμε , γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιβραβεύαμε όλους αυτούς που αποδείχθηκαν απλώς ψεύτες. Και μάλιστα λίγες εβδομάδες αφότου το ψέμα τους έχει αποδειχθεί.
 Οι πολιτικοί τελικά, ψεύτες και λαοπλανοι, απλώς βρίσκουν κοινό και κάνουν την παράσταση τους. Και δυστυχώς, όπως και ο καραγκιόζης, όσο πιο πολλές τούμπες κάνουν τόσο πιο πολύ χειροκρότημα παίρνουν.
  Ίσως λοιπόν θα πρέπει εκτός από το να κοροϊδεύουμε, να καταργιομαστε η να γελάμε με τις κωλοτούμπες  των πολιτικών , που τελευταία έχουν γίνει μεγάλες και καθημερινές, να σκεφτούμε ότι εμείς τους δώσαμε την δυνατότητα να συνεχίζουν τις κωλοτουμπες κοροϊδίας. Με την ψήφο μας ξανά και ξανά…
 Αν λοιπόν δεν βάλουμε εμείς μυαλό, αν δεν τους μαυρίσουμε , τότε καλά μας κάνουν Θα κάνουν κωλοτουμπες και όσο πιο μεγάλες είναι και όσο πιο πολλές θα τους χειροκροτούμε.
 
 
ΥΓ. Η τελευταία κωλοτουμπα του κ Καμμένου ήταν μίση, μια και προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα. Και να μείνει στην κυβέρνηση και να μην δυσαρεστήσει τους ακροατές του. Μόνον που ξέχασε πως αν σταματήσεις την κωλοτουμπα στην μέση , είναι βέβαιο ότι πέφτεις και χτυπάς. Πόσο μεγάλο θα είναι το χτύπημα , θα φάνει σύντομα.