ΒOMBA για τα κανάλια! Έρχεται κόλαση γι'αυτά....

Ατελείωτη είναι η λίστα με τα κανάλια που περιμένουν την τηλεοπτική τους άδεια στην Ελλάδα την ώρα που η τεχνική μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας ορίζει ότι ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα...

Η συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών είναι στενή και επικαλείται τις διεθνείς συμβάσεις και τα ευρωπαϊκά στάνταρς με τα οποία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Ελλάδα. 

Οι κανόνες στους οποίους θα πρέπει να συμμορφωθούν λοιπόν τα ελληνικά κανάλια είναι οι εξής:
Αρχικά ,πριν από τη δημοπράτηση των νέων τηλεοπτικών αδειών TV η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει έναν νέο Χάρτη Ψηφιακών Συχνοτήτων για την τηλεόραση και ενσυνεχεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι μελλοντικές ανάγκες να διασφαλιστεί η καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων και η υγιής ανάπτυξη της τηλεοπτικής αγοράς.

Ο νέος αυτός Χάρτης Συχνοτήτων θα πρέπει να ακολουθήσει τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και να χρησιμοποιήσει μόνο τις συχνότητες έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα από τη σύμβαση της Γενεύης GE06. 

Η ζώνη συχνοτήτων των 700 MHz θα μπορούσε να παραχωρηθεί και να δημοπρατηθεί για τις κινητές επικοινωνίες. Ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων για την ψηφιακή τηλεόραση θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στις συχνότητες της Σύμβασης της Γενεύης και στη ζώνη κάτω των 700 MHz όπου ο μέγιστος αριθμός των πολυπλεκτών που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα είναι τέσσερις.

Δεδομένου ότι δύο από τους πολυπλέκτες προορίζονται για δημόσιες τηλεοπτικές εκπομπές, οι άλλοι δύο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικές τηλεοπτικές εκπομπές .