Πως οι Ρώσοι έκαναν τους τούρκους να φοβούνται και την...σκιά τους!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Ακριβώς δίπλα στα σύνορα Τουρκίας Συρίας εδώ και καιρό οι Ρώσοι έχουν στήσει ένα καταπληκτικό Κέντρο κατασκοπείας και υποκλοπών που έχει την ικανότητα να υποκλέπτει συχνά τις τουρκικές επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και όχι μόνο....


Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι το Κέντρο αυτό είχε ήδη στηθεί σε αρχική του φάση από το 2011, δηλαδή από τις αρχές κιόλας του συριακού εμφυλίου πολέμου και από εκεί πολλές φορές οι Ρώσοι έχουν «τρυπήσει» όλες τις μορφές επικοινωνίας μεταξύ των τουρκικών στρατηγείων, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να έχουν φοβηθεί ακόμα και τη σκιά τους και ότι κάποιο μάτι τους παρακολουθεί συνεχώς.

Οι πρώτοι διοικητές του Κέντρου ήταν ο Σύριος αντιστράτηγος Ahmet Hasan, διοικητής της μεραρχίας της Λατάκειας και οι ειδικοί «αινιγματικοί» συνταγματάρχες, Rabi και Yusuf, που όπως αναφέρεται έχουν ρωσική καταγωγή.

Το Κέντρο αυτό όπως αναφέρει και η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, βρίσκεται σε μια απόκρημνη πλαγία που είναι αρκετά δυσπρόσιτη σε πλήγματα, στην περιοχή της συριακής κωμόπολης Kesep, που κατοικείται από χριστιανούς Ορθόδοξους. Μάλιστα στην φωτογραφία φαίνεται και η εκκλησία της κωμόπολης που βρίσκεται πίσω από τα τουρκικά σύνορα.


εγγραφο
Για το θέμα αυτό κυκλοφορούν διάφορα «περιστατικά», ότι συχνά οι οι Ρώσοι έχουν μπλοκάρει τις στρατιωτικές επικοινωνίες των Τούρκων και έχουν κυριολεκτικά δυσχεραίνει τις ίδιες τις κινήσεις του τουρκικού στρατού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κέντρο αυτό σήμερα έχει ενισχυθεί με όλα τα απαραίτητα «μέσα» από τις ρωσικές δυνάμεις που το ελέγχουν απόλυτα και ήδη προβληματίζει έντονα την Άγκυρα γιατί γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία δυνατότητα να το πλήξουν γιατί μόλις το αποπειραθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους ρωσικούς πυραύλους S-400, που θα καταρρίπτουν σαν τις… μύγες τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr