Έτοιμος να ξεπουλήσει και τα πετρέλαια ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΧΝΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει τους υδρογονάνθρακες έναντι πινακίου φακής χωρίς να έχει εξηγήσει ούτε πως θα προβεί .....
σε μια τέτοια πράξη, ούτε ποια επιστημονική επιτροπή θα αποφασίσει για την πώληση των υδρογονανθράκων, την στιγμή που στην Ελλάδα το θέμα της τεχνογνωσίας είναι σε πειραματικό στάδιο.

Ποιος θα αποφασίσει για πόσα χρόνια και με ποιους όρους θα παραχωρήσουμε την εκμετάλλευση των πετρελαίων σε ξένες εταιρίες;

Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που από ότι φαίνεται όμως δεν απασχολεί την κυβέρνηση λόγω απειρίας... που πολύ φοβόμαστε ότι θα αποβεί μοιραία γι ακόμη μια φορά για την τύχη αυτής της χώρας.

Είναι γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποδεικνύει πιο πολύ από ποτέ τις ανθελληνικές του προθέσεις, ξεχνώντας όλα όσα υποσχέθηκε. Ξεχνά ακόμα και όσα υποσχέθηκε για τον ορυκτό μας πλούτο σε όλες του τις προεκλογικές και όχι μόνο δεσμεύσεις. Και βεβαίως δεν ακολουθεί καμία εθνική ενεργειακή πολιτική που να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Δεν πέρασε καιρός από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρακαλούσε τους Αμερικάνους, να τους ξεπουλήσουν τον ορυκτό μας πλούτο όσο - όσο και να εκμεταλλευτούν τους υδρογονάνθρακες τη στιγμή που 40 χρόνια τώρα, οι Έλληνες πολιτικοί δεν μιλούσαν καν για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, ενώ διέψευδαν κάθε πληροφορία για την ύπαρξη πετρελαίων.

Το Νewsbomb άλλωστε στο παρελθόν αποκάλυψε τους λόγους της σιωπής των πολιτικών ανδρών αυτού του τόπου, λόγω της περιβόητης σύμβασης cooper που επέβαλε την εγκληματική απραξία στη χώρα στο θέμα της εξόρυξης.

Γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αυτή δεν διαφέρει από τις προηγούμενες, και σκύβει το κεφάλι στους ξένους, ξεπουλώντας ορυκτό πλούτο τεράστιας αξίας.

Η εκποίηση της κρατικής περιουσίας χωρίς κανέναν προγραμματισμό για ανάπτυξη σε μια χώρα που πνίγεται στην γραφειοκρατία ήταν ένα μετέωρο βήμα το οποίο σύντομα ακολούθησε το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας. Αυτή η πράξη μάλιστα θα έχει την σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, η οποία κάνει τα πάντα για το χτύπημα που θα αποτελειώσει τη χώρα.

Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, που υπάρχουν διαπιστωμένα σε μεγάλες ποσότητες στο ελληνικό υπέδαφος γίνονται τώρα θυσία, με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία, ακολουθώντας μια τακτική που οδηγεί στο βέβαιο θάνατο της ανεξαρτησίας αυτής της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνος και οι υπουργοί του γυρίζουν τις" ξένες γειτονιές" και "δειγματίζουν τη νύφη ". Ας θυμηθούμε την επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια της οποίας ζήτησε να υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου με την Αμερική την στιγμή που ξέρουμε καλά ότι ο μόνος τρόπος απεμπλοκής της χώρας από την καταστροφή είναι η εκμετάλλευση από την χώρα μας των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Με αυτόν τον τρόπο αφαιρεί το δικαίωμα από την Ελλάδα να καταστεί στρατηγικός και ενεργειακός κόμβος και να εθνικοποιήσει όλα τα ενεργειακά μας κοιτάσματα.

Πόσο καθαρή και αποδοτική θα είναι η ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης; Και ποιοι θα είναι αυτοί που θα έχουν την τεχνογνωσία να το κρίνουν και να πάρουν αποφάσεις υπέρ της Ελλάδας;

Είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση σε τέτοια θέματα είναι επικίνδυνη λόγω ασχετοσύνης και απειρίας να συγκροτήσει ομάδες με τεχνογνωσία για να προχωρήσουν στην αξιολόγηση εταιριών που θα αναλάβουν τις εξορύξεις.

Ποιος θα ξεχάσει τις δεσμεύσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού που τόνιζε περίτρανα: "Δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, ούτε ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο. Δεν ξεπουλάμε το φυσικό και ορυκτό μας πλούτο. "

Ίσως ο ελληνικός λαός να μην έχει ξεχάσει αλλά ο ίδιος ο Τσίπρας δυστυχώς ξεχνάει πολύ εύκολα τις βαρύγδουπες εκφράσεις του.

Έτσι συμφώνησε με τους θεσμούς να εντάξει τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που έχει θεσπιστεί,χωρίς να λέει βεβαίως κουβέντα γι' αυτό, αφήνοντας μόνο τους υπουργούς του να βγάζουν το φίδι από την τρύπα λογομαχώντας με την αντιπολίτευση και όσους αναφέρονται στην εθνική προδοσία.

Άλλωστε η πρόσφατη διαμάχη Μανιάτη με τον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο ήταν χαρακτηριστική του κλίματος όταν ο πρώτος κατηγόρησε για εθνική προδοσία την κυβέρνηση ενώ ο υφυπουργός αντέδρασε προσπαθώντας να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Την ίδια ώρα βέβαια ο υπουργός περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτης ανακοίνωνε την επιλογή των εταιριών που είχαν υποβάλει αίτηση για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές «Άρτα – Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος» (ΦΕΚ Β' 2185/08.08.2014) μεταξύ των οποίων η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ και η Energean oil & Gas SA.

Πάντως για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όλα τα δικαιώματα από την εξόρυξη των υδρογοναθράκων για μία περίοδο 30 ετών από την ημέρα έναρξης της εξόρυξης και μετά, θα περιληφθούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και θα αποτελέσουν πόρους αποπληρωμής των δανειστών! Τι είναι αυτό λοιπόν που κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να πιστεύει ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι κινήσεις προδοσίας;

Άλλωστε αυτό αναφέρεται στην συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές, η οποία κλείστηκε τελείως συμπτωματικά μόλις δύο ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νοτίως της Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι των ξένων εταιρειών με τους οποίους πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις, παραχωρήσεις και επιβλέψεις είναι πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου με εμπειρία και βλέψεις. Για να διαπραγματευτούμε υπέρ του συμφέροντος της χώρας πρέπει να επιστρατεύσουμε και εμείς εξειδικευμένους τεχνικούς και οικονομικούς επιστήμονες, με ισχυρή επαγγελματική σχέση με τον δικό μας φορέα κάτι που φαίνεται η κυβέρνηση Τσίπρα να μην έχει καταλάβει εκτός κι αν εσκεμμένα παραμείνει σε λύσεις του ποδαριού όπως μας έχει συνηθίσει ως τώρα σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις για την χώρα.

Ενώ λοιπόν η “εθνική υπόθεση” των υδρογονανθράκων, με τις αυτονόητες γεωπολιτικές της προεκτάσεις, έχει πάρει για τα καλά τον δρόμο της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσω της παραχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, ο ελληνικός λαός μένει έξω από το παιχνίδι ακόμη και αυτό της ενημέρωσης.

Και το χειρότερο ; Η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να έχει το λαό έξω από το παιχνίδι για να μπορεί ανενόχλητος να δίνει ότι έταζε στα ξένα κέντρα.

newsbomb.gr