Η τέλεια οικονομική καταιγίδα

Η Telegraph μας λέει ότι ο ίδιος ο καπιταλισμός είναι πλέον σε κίνδυνο, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλο χρηματοοικονομικό κραχ:

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει όλοι να ελπίζουμε ότι η αναταραχή των τελευταίων ημερών στις χρηματοπιστωτικές αγορές, και η ολοένα και πιο ανησυχητικές οικονομικές ειδήσεις, θα αποδειχθεί ότι είναι ένας ψευδής συναγερμός. Θα ήταν σίγουρα γελοία πρόωρο....
, στην παρούσα φάση, να μιλήσουμε για ύφεση, πόσο μάλλον μια οικονομική κρίση. Αλλά, τουλάχιστον, βλέπουμε μια μεγάλη δόση του «επικίνδυνο κοκτέιλ των νέων απειλών».




Είμαστε πάρα πολύ εύθραυστοι, δημοσιονομικά όσο και ψυχολογικά. Οι οικονομίες,οι πολιτισμοί και οι πολιτείες μας εξακολουθούν να πληρώνουν βαρύ τίμημα για την Μεγάλη Ύφεση, μια ακόμη κατάρρευση, ειδικά εάν γινόταν να συνοδεύεται από ένα νέο τραπεζικό bailout για τον φορολογούμενο, θα προκαλέσει μια κατακλυσμική εξέλιξη με ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.



Μια νέα οικονομική κρίση θα προκαλέσει μια πολιτική αντίδραση στη Βρετανία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα μπορούσε να μας μεταφέρει όλους στη φτώχεια ».