ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Αναλαμβάνει ο στρατός της Ελλάδας!

Στην έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Πεντάγωνο, ύστερα από τις απειλές που εξαπέλυσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις. Η σύσκεψη έγινε στο ΥΕΘΑ υπό τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη....

Συγκεκριμένα, ύστερα από τον κίνδυνο αποβολής της χώρας μας, η κυβέρνηση παραχωρεί δύο στρατόπεδα προκειμένου να φιλοξενηθούν 8.000 μετανάστες, ενώ ύστερα από δύο εβδομάδες, ο στρατός θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή πέντε σημείων υποδοχής (hot spots) στα νησιά. Παράλληλα ομολόγησαν την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθείται.

Ενώπιον του τελεσίγραφου της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε αυστηρές προδιαγραφές, προειδοποιώντας αυστηρά για την ορθή ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχει για το μεταναστευτικό. Εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει το ζήτημα στα χέρια του στρατού, αναμένουμε άμεση ολοκλήρωση της ακολουθούμενης πολιτικής.

Η διορία που έχει τεθεί μέχρι της 18 Φεβρουαρίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η Σύνοδος Κορυφής. Ως τότε η κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να παραδεχθεί την αποτυχία της για την πολιτική που ακολουθείται, αφού το τελευταίο δωδεκάμηνο βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχόμενα αδιέξοδα.

Αναλυτικά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά, να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής, ώστε να είναι έτοιμα τα hotspots προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά για να εξυπηρετούνται οι μετανάστες, να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Επίσης, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη και πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής, ώστε να υπάρχει στα κέντρα η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.