Που κατευθύνεται το λεωφορείο; Δεξιά ή αριστερά; - Η σπαζοκεφαλιά που 8 στους 10 που τη λύνουν είναι παιδιά

Κοιτάξτε καλά την εικόνα και αποφασίστε. Το λεωφορείο κατευθύνεται δεξιά ή αριστερά;

Στους 10 ανθρώπους που είδαν την εικόνα οι 8 που απάντησαν σωστά για την κατεύθυνση του λεωφορείου ήταν παιδιά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως γιατί τα παιδιά είναι περισσότερο παρατηρητικά....




Κοιτάξτε καλά τη φωτογραφία. Εάν πείτε ότι το όχημα πάει αριστερά πρέπει να το στοιχειοθετήσετε. Ομοίως εάν απαντήσετε ότι πάει δεξιά. Αν απαντήσατε ότι πάει δεξιά, δυστυχώς χάσατε. Το λεωφορείο κατευθύνεται αριστερά. Και αυτό γιατί όπως θα δείτε δεν υπάρχουν οι πόρτες. Άρα κατευθύνεται αριστερά ο οδηγός κάθεται μπροστά αριστερά και οι πόρτες είναι από την άλλη πλευρά που δεν διακρίνουμε.



Τον γρίφο αυτό δημιούργησε το National Geographic και η εξήγηση που έδωσαν οι ειδικοί γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν την κατεύθυνση του, σε συντριπτικό ποσοστό, είναι απλή. Τα παιδιά όταν έρχεται το σχολικό κοιτάζουν αμέσως να δουν που είναι οι πόρτες για να μπουν. Όταν δεν τις βλέπουν αυτομάτως το μυαλό τους, τους λέει πως η κατεύθυνση του είναι μια και μόνο μια. Η μόνη διευκρίνιση αφορά στη χώρα που γίνεται το τεστ. Εάν γίνεται στην Αγγλία, τότε η σωστή απάντηση είναι δεξιά, αφού οι Άγγλοι οδηγούν ανάποδα, άρα και ανάποδα είναι και το τιμόνι και οι πόρτες.