ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 4

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στο σοβαρότατο Θέμα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς (άρχισαν οι απειλές από τα γνωστά ερπετά από τα παλιά …) γιατί θα βρουν απέναντι τους ΟΛΗ την Μακεδονία. Βλέπετε, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στην Μακεδονία, για πολλούς και διάφορους λόγους, λόγους που γνωρίζουν οι πάντες, από τον πιο απλό πολίτη, μέχρι και τα υπουργικά γραφεία. Οι λόγοι αυτοί άλλωστε είναι που κάνουν ΟΛΟΥΣ τους πολέμιους του είτε αυτοί προέρχονται από τον Ιδιωτικό χώρο, είτε από τον Κρατικό, να θέλουν να το κλείσουν.
Άλλωστε, μη ξεχνάμε πως το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τότε που ξεκίνησε να κτίζεται ήταν το κόκκινο πανί για πολλούς.


Χαρακτήρισα πιο πάνω το Παπαγεωργίου ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, γιατί παρόλα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ΑΚΟΜΑ, εξακολουθεί να παρέχει ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ προς τον κόσμο, εξακολουθεί να περιθάλπει ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ… Και για να μη....... ξεχνιόμαστε, ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΑ, για τι έτσι και γινόταν αυτό, δεν θα είχε σήμερα τα προβλήματα που έχει. Απλή λογική, σε ένα ΠΑΡΑΛΟΓΟ κράτος.
Το ζητούμενο, ήταν και είναι (από κάποιους) να κλείσει το Παπαγεωργίου, και γενικότερα, η υγεία, να πάει στους ιδιώτες, οπότε Αν έχεις λεφτά θα ζεις, αν δεν έχεις, θα πεθαίνεις, και θα ησυχάζουμε από εσένα.
Έτσι είναι Συνέλληνες, μας έχουν εδώ και χρόνια καταδικάσει σε αφανισμό, και είναι θέμα χρόνου (αν το επιτρέψουμε) να το πετυχουν.
Διαβάζουμε σε δημοσίευμα της 12/2/2016…..
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»που εξαιτίας της υποχρηματοδότησης σε συνδυασμό με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ απέναντί του, κινδυνεύει συνεχώς με λουκέτο ή τουλάχιστον, υπολειτουργία τμημάτων του!
Όπως δήλωσε ο κ. Βασίλειος Παπάς, πρόεδρος ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, "είμαι 17 χρόνια σε αυτό το νοσοκομείο, κάθε χρόνο αλλάζει και ένας υπουργός, κάθε έξι μήνες αλλάζουν οι διοικητές, μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται φεύγουν. Πώς να πάει καλά ο χώρος της Υγείας; Αυτή τη στιγμή, ο ΕΟΠΥΥ – που είναι ο κύριος πελάτης μας – μας χρωστάει 210.000.000, κι ούτε πρόκειται να μας τα δώσει.
Εμείς χρωστάμε στους προμηθευτές μας 75.000.000 εκατομμύρια. Δεν τους αρέσουν που τα λέμε αυτά τα πράγματα, γιατί χαλάμε την πιάτσα. Οι άρχοντες δεν φαίνεται να θέλουν να λειτουργεί σωστά ένα νοσοκομείο. Ο χώρος της Υγείας λειτουργεί σαν μαύρη τρύπα. Κανείς δεν δίνει λογαριασμό για τη σπατάλη των χρημάτων. Ξοδεύουμε σε απίθανα πράγματα. Δεν υπάρχει αγάπη γι’ αυτό τον τόπο".
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το νοσοκομείο έχει να αντιμετωπίσει όπως όλα τα υπόλοιπα της χώρας, το μείζον ζήτημα τις ελλείψεις προσωπικού που βάζει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία πολλών τμημάτων.
Από την πλευρά της η κ. Μαρία Γιογκατζή, γενική διευθύντριατου Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" πρόσθεσε ότι "το όραμα είναι οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και παλεύουμε για να τα καταφέρουμε, όμως, βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο και έχουμε έλλειψη προσωπικού. Έχουμε ζητήσει έγκριση για προκήρυξη, αλλά δεν την έχουμε πάρει. Γίνονται αποσπάσεις παρά την αντίθετη γνώμη της διοίκησης. Ενώ υπάρχει νομοσχέδιο που θα αποδεκατίσει το νοσοκομείο, καθώς θα επιτρέπεται η απόσπαση. Αν καταρρεύσει το Παπαγεωργίου, θα καταρρεύσει και η δημόσια Υγεία στην Βόρεια Ελλάδα" κατέληξε σε δραματικούς τόνους η κ. Γιογκατζή.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης είπε τέλος ότι "είναι πλήρης η αδιαφορία του κράτους για το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" και συμπλήρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δώσει εντολή για να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στο νοσοκομείο". Μάλιστα, και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης τάχθηκαν υπέρ μίας ευρύτερης αντιπροσωπείας που θα διεκδικήσει τα αιτήματα του νοσοκομείου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.»
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
Αγαπητέ κύριε Παπά, σαφώς και το Νοσοκομείο σας χαλαει την «πιάτσα» της ΜΑΣΑΣ και της ΛΑΜΟΓΙΑΣ, γι αυτό και θέλουν να το σβήσουν απ’ το χάρτη, γι αυτό και το αποδυναμώνουν τόσο οικονομικά, όσο και από προσωπικό.
Και τρώνε τα λυσιακά τους, γιατί ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ.
Θέλουν να «τελειώσουν» το Παπαγεωργίου, αλλά να είστε σίγουρος, τόσο εσείς, όσο και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι σας, πως το Νοσοκομείο δε θα τελειώσει.
Αντίθετα, θα τελειώσουν ΟΛΟΙ εκείνοι που θέλουν την καταστροφή του, τέως και νυν.
Όσο για τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης που κάνει αναφορά για «ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ», πρέπει να σημειώσουμε, πως μερίδιο στην αδιαφορία αυτή, φέρουν και οι Δημοτικές αρχές της πόλης…. Ψάξτε λίγο το παρελθόν κύριε Δήμαρχε, και θα εκπλαγείτε με αυτά που θα βρείτε. ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…..
Και μια και μιλάμε για την συναίνεση ΟΛΩΝ των παρατάξεων για το θέμα αυτό (και ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ), ΞΕΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com