ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 2

Βασίλης Τσούγκαρης

Εδώ είμαστε και πάλι, με το σοβαρότατο θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου. Ένα νοσοκομείο (θα το λέω συνέχεια) ΚΟΣΜΗΜΑ, το οποίο έχουν βαλθεί οι «εθνοσωτήρες» να του βάλουν λουκέτο, όπως έκαναν στην υγεία, τόσο με τις διάφορες και εκτός τόπου και χρόνου περικοπές (από την υγεία κόβουν, αλλά από τους μισθούς τους….), όσο και με την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ, λέω ΑΝ ζούσαμε σε άλλη χώρα, να είστε σίγουροι πως ΟΛΟΙ όσοι παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη, θα έβλεπαν τον ήλιο πίσω από τα κάγκελα, αν τους επέτρεπαν να τον δουν και αυτόν.
Στη «Χώρα του Ποτέ» όμως, όχι μόνο δεν πάνε φυλακή αν και φέρουν τη ευθύνη για πολλούς θανάτους, αλλά όλο.....

ΘΡΑΣΟΣ, φιγουράρουν σαν «επιτυχημένοι σωτήρες της υγείας».
Είπε κανείς τίποτα;


Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, πέρασε πολλές άσχημες περιπέτειες μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί. Θα θυμούνται οι Θεσσαλονικείς, πόσο καιρό ήταν ΕΤΟΙΜΟ, ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΧΕ Η ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ», ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΙΔΙΩΤΩΝ!
Αυτά, να μη τα ξεχνάμε αδέλφια, είναι γεγονότα που έχουν συμβεί, και ΤΩΡΑ, ξανάρχισε πλέον ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ με απώτερο σκοπό, να ΚΛΕΙΣΕΙ το νοσοκομείο. Το έγραψα σε πολλά άρθρα μου, πως «Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ», και αυτό έχει αποδειχτεί αμέτρητες φορές. Αυτό συμβαίνει και στην Περίπτωση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στο οποίο το ΚΡΑΤΟΣ (αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι την Ελλάδα) χρωστά 210. 000.000 ευρώ (πολλά μηδενικά ε Συνέλληνες;) και ΕΝΑΝΤΙ, έδωσε 40,000.
Πριν συνεχίσω, να πω πως το άρθρο αυτό απευθύνεται προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, παλιούς και νεότερους, οι οποίοι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ. Με το άρθρο – χρονογράφημα αυτό, προσπαθώ να θυμίσω στους «παλιούς», τα τηλέφωνα που έπαιρναν ΤΟΤΕ στο σταθμό όπου ΕΝΑΣ δημοσιογράφος με τους συνεργάτες του είχαν ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ εκείνα τα συμφέροντα που ήθελαν το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΛΑΜΟΙ ΤΟΥ.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ αλλά και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ (επαναλαμβάνω). Απευθύνομαι λοιπόν σε ΟΛΟΥΣ τους Θεσσαλονικείς, γιατί είναι εκείνοι που θα σώσουν το Παπαγεωργίου, και ας το καταλάβουν αυτό ΟΛΟΙ εκείνοι που θέλουν να κλείσει.
Η «επιλεκτική» χρηματοδότηση που καταγγέλλουν η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και έχει σαν αποτέλεσμα να ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ το Παπαγεωργίου, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Άραγε, ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (περά από την τσέπη τους ) ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, καταδικάζοντας μάλιστα τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ; Η απάντηση βέβαια είναι γνωστή σε ΟΛΟΥΣ, και δε σας κρύβω, πως από το προηγούμενο άρθρο μου, πολύς κόσμος ήρθε σε επαφή μαζί μου ρωτώντας λεπτομέρειες, αλλά και ανοίγοντας «παλιά κιτάπια» με …. Που μιλούν ξεκάθαρα, για γεγονότα, ημερομηνίες, υπογραφές, ονόματα…….
Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, είναι πολλοί εκείνοι που τρίβουν τα χέρια τους ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ πως θα κλείσει…. Τους πληροφορώ όμως, πως με το…. «τρίψιμο» θα μείνουν, πως θα βρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, οι οποίοι αγωνιστήκαν ΚΑΙ ΤΟΤΕ, αλλά θα αγωνιστούν ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Θα επανέλθω με περισσότερα, έτσι, για να κλάψουν επιτέλους κάποια ΛΑΜΟΓΙΑ . Δε θα κλαίμε μια ζωή εμείς που δε φταίμε σε τίποτα….

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com