Βαρουφάκης: Ήταν τελικά παρανοϊκός ή μήπως όχι;

Δεν τον συμπαθώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τον ακούσω.

Τo τελευταίο διάστημα παρακολουθώ τον Βαρουφάκη. Διάβασα τα βιβλία του, διαβάζω άρθρα που δημοσιεύει κατά καιρούς στο μπλογκ του. (http://yanisvaroufakis.eu/). Βλέπω συνεντεύξεις του, και είδα και το ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup.....

Σήμερα άκουσα και διάβασα τη συνέντευξή του στον Παπαχελά.

Καταλαβαίνω ένα πράγμα: Ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί ποτέ!

Και δεν πρόκειται να σωθεί γιατί αν 1% από αυτά που λέει ο Βαρουφάκης είναι αλήθεια, τότε θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας, να έχουν μπει χειροπέδες στον Τσίπρα και να πέρναγε ειδικό δικαστήριο.

Αλλά αντί αυτού, βλέπουμε όλα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ να τον κοροϊδεύουν, να αναφέρουν ότι στο Twitter όλοι τον τρολάρουν, και γενικά να υπάρχει η εντύπωση ότι ο Βαρουφάκης ήταν ένας παρανοϊκός που ενεργούσε μόνος του και που ευτυχώς υπήρχε ο Τσίπρας, ο σωτήρας για να μας σώσει!

Το χειρότερο είναι ότι οι πολίτες που σχολιάζουν στις διάφορες σελίδες ή στο Twitter ή γενικά συζητούν για το θέμα αυτό, απλά παπαγαλίζουν αυτά που τους λένε τα πουλημένα ΜΜΕ.

Κανείς δεν έχει μυαλό να πει: «Κάτσε ρε παιδιά. Μήπως ο Τσίπρας έβαλε τον Βαρουφάκη να τα κάνει όλα αυτά (Plan B και Plan X), και όταν οι Ευρωπαίοι τράβηξαν το αυτί του, ο Αλεξάκος τα έκανε πάνω του και μας πούλησε όλους;;»

Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το «ΣΚΙΖΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» στο «3ο και χειρότερο». Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το «Όχι σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» στους πρώτους πλειστηριασμούς;; Ξεχάσατε όλοι ότι πήγαμε από το ΟΧΙ, στο ΝΑΙ;;

Τόσα εύκολα ξεχνάτε;;

Λέει ψέματα ο Βαρουφάκης; Μπορεί, αλλά αμφιβάλλω. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα όσα λέει είναι αλήθεια, σίγουρα υπερβάλλει σε μερικά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι δε ψεύδεται επειδή έχω διαβάσει άρθρα του πριν γίνει Υπουργός και τα ίδια έλεγε και τότε. (Για το πως θα βγούμε από την κρίση δηλαδή)

Ειλικρινά πιστεύετε ότι οι Γερμανοί είναι τόσο αγγελούδια;; Τα συμφέροντα τους κοιτάνε! Και όταν κάποιος πάει κόντρα στα συμφέροντά τους, τον καταστρέφουν. Τόσο απλά.

Από την άλλη, στο ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup, λέει ξεκάθαρα στην κάμερα ΠΡΙΝ από τα Capital Controls, ότι αν πιέσουμε πολύ… θα μας κλείσουν τις τράπεζες.

Δηλαδή, υπήρχε ένας μη-πολιτικός που πήγε να τα βάλει με τους ολιγάρχες, πήγε να τα βάλει με την ελίτ, με τους τραπεζίτες και τους ισχυρούς, και είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί όταν είδε ότι οι ισχυροί ήθελαν να τον γονατίσουν.

Από την άλλη, υπήρχε ένας πολιτικός, πρόεδρος 15-μελούς, που δεν έχει δουλέψει μία ώρα στη ζωή του, που στο Πανεπιστήμιο ήταν καταληψίας, που υποσχέθηκε κατάργηση των μνημονίων, που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ, που ξεπουλάει όλη την Ελλάδα κομμάτι κομμάτι, και που μας πούλησε με τον πιο χυδαίο και άνανδρο τρόπο και εμείς βρίζουμε τον Βαρουφάκη και υποστηρίζουμε τον Τσίπρα!

Δεν υποστηρίζω τον Βαρουφάκη, εγώ αναφέρω τα στοιχεία και τίποτε άλλο.

Έκανε ο Βαρουφάκης λάθη; Φυσικά! Μόνο αυτός που δεν προσπαθεί δεν κάνει λάθη ή αυτός που σκύβει το κεφάλι και δέχεται ότι του δώσουν, δεν κάνει λάθη.

Αλλά θεωρώ ότι η επίθεση που δέχεται είναι άδικη. Δεν ενεργούσε μόνος του. Έπαιρνε εντολές, άρα αν πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος, αυτός είναι ο Τσίπρας.

Ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον Βαρουφάκη πριν τις εκλογές και του είπε: «Μεγάλε, θα τα βάλουμε με τους κωλο-Γερμανούς, είσαι μαζί μου;;;»
Ο Βαρουφάκης θα του απάντησε: «Αλέξη, δεν είναι παίξε-γέλασε, αν τα βάλουμε μαζί τους ετοιμάσου για πόλεμο!» Και τότε απάντησε ο Τσίπρας: «Θα τους πατήσουμε κάτω! Ζήτω η επανάσταση, ζήτω ο Τσε Γκεβάρα, ζήτω η Αριστερά!»

Μετά όμως, όταν πήγε για πρώτη φορά στο Euro-Group οι Γερμανοί του ρίξανε μερικά χαστούκια και συνήλθε!

Αστειεύομαι, αλλά κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα!

Ελπίζω πραγματικά η Ελλάδα να βγει από την κρίση σύντομα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Η Ελλάδα θα γίνει Μπαλί, όπου θα υπάρχουν σημεία και εγκαταστάσεις μόνο για τους πλούσιους και τους τουρίστες, και ο λαός θα πεινάει. Έχετε πάει Μπάλι; Αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν τα All-Inclusive ξενοδοχεία για τους τουρίστες που τα προστατεύουν οι φύλακες από τους φτωχούς και ενοχλητικούς πολίτες. Μέσα γίνεται χαμός, δωρεάν φαγητό, δωρεάν ποτό, χορός, τραγούδι… και απ’εξω ο λαός πεινάει και ζητιανεύει ένα κομμάτι ψωμί. Αν δείτε τα οικονομικά στοιχεία, θα δείτε ότι η οικονομία της Ινδονησίας πάει περίφημα! Έχει ανάπτυξη! Υπέροχα! Έχετε ακούσει για οικονομική κρίση στην Ινδονησία;;

Φυσικά και όχι, αφού οι ισχυροί της γης δεν ενδιαφέρονταιης αν πεινάει ο λαός. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος τους. Τις business. Και οι business πάνε καλά! Τα έχουμε πει.

Η Ελλάδα, με τη λαθρομετανάστευση και την τεχνιτή κρίση, μετατρέπεται σιγά σιγά σε Ινδονησία και Πακιστάν και εμείς συνεχίζουμε και υποστηρίζουμε τον Τσίπρα.

Δεν υποστηρίζω τον Βαρουφάκη, όπως είπα αρχικά, δεν τον συμπαθώ καθόλου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτά που λέει δεν έχουν κάποια βάση. Λίγη έρευνα, λίγο ψάξιμο στο internet, λίγο διάβασμα, λίγη μελέτη και θα δείτε ότι ο παρανοϊκός και ο τρελός είναι άλλος. Αλλά εμείς… ότι μας πουν τα ΜΜΕ!

Πρόσφατα έμαθα κιόλας ότι υπάρχουν εταιρίες στην Αμερική και στην Ευρώπη που πληρώνεις για να κάνουν κάποια είδηση viral στο Internet. Τι σημαίνει αυτό;; Ε, σηκώνεις ένα πανό σε κάποιο Ελληνικό νησί που λέει «Welcome Refugees», πληρώνεις αδρά την εταιρεία αυτή και αναλαμβάνει να πάει στο Facebook, στο Twitter και σε όλα τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνει χιλιάδες και εκατομμύρια Likes και re-tweets. Έτσι, μετά σου λένε τα πουλημένα ΜΜΕ: «Ο κόσμος θέλει τους λαθρομετανάστες, ήδη 1.000.000 Likes σε λιγότερο από μία ώρα! Ο λαός που έχει υπνωτιστεί σκέφτεται… ε, για να κάνουν τόσοι πολλοί Like, μάλλον θα πρέπει και εγώ να συμφωνήσω!

Τα έχουμε πει: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!

Και εμείς τα πιστεύουμε όλα… και γι’αυτό δεν πρόκειται η Ελλάδα να σωθεί ποτέ.

Τα αστείο είναι ότι και ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης να γεννηθεί και πάλι, οι νέο-Έλληνες που τα καταπίνουμε όλα αμάσητα, θα τον βγάλουμε τρελό και παρανοϊκό, αφού θα μας το πει η Τρέμη, ο Πρετεντέρης και ο Τσίμας.

Ηγέτες υπάρχουν…. Αλλά οι ηγέτες χρειάζονται και έξυπνους πολεμιστές, και εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ηλίθια πρόβατα!

strouthokamilos