Νέο «ΧΤΥΠΗΜΑ» Πούτιν κατά Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Συνεχίζει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, τα «χτυπήματα» του σε αντίδραση για τη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, πλήττοντας την τουρκική οικονομία και προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια αλλά και ανησυχία στην Άγκυρα καθώς οι συνέπειες και οι ζημιές αυτών των κινήσεων ήδη έχουν γίνει σε πολλά επίπεδα ορατές....
 

Αυτή την φορά αποφάσιζε να χτυπήσει καίρια ένα από του μεγαλύτερους κλάδους της τουρκικής οικονομίας, ανταγωνιστικός της αντίστοιχης ελληνικής, που είναι ο τουρισμός και ο οποίος επί πολλά χρόνια βασίζονταν κυρίως στους Ρώσους τουρίστες. 

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Vedomosti, είδηση που πήρε έκταση στον τουρκικό τύπο προκαλώντας μεγάλη αίσθηση, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ρωσία των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων, (tür operatörler) και απελάθηκαν όσοι βρίσκονταν ήδη εκεί για να κλείσουν τουριστικά γκρουπ για την νέα σεζόν. 

Όπως αναφέρεται, τουριστικοί πράκτορες μεγάλων τουρκικών τουριστικών εταιριών όπως οι Pegas Touristik, Anex Tour, Coral Travel και Sunmar Tour δεν μπόρεσαν να κλείσουν καμία συμφωνία για την νέα τουριστική σαιζόν καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος τους στην Ρωσία. 

Οι συνέπειες αυτής της κίνησης του Ρώσου προέδρου σίγουρα θα ωφελήσουν την ελληνική τουριστική βιομηχανία, άλλο ένα θετικό επακόλουθο από την ρωσοτουρκική κρίση. 

Η Αρκούδα έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν αστειεύεται!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr