ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ από τη συνέντευξη Βαρουφάκη - Στημένη ενέδρα στην Ελλάδα - ΤΕΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτικό σεισμό πρέπει να προκαλέσει η συνέντευξη του τ. υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στον Αλέξη Παπαχελά και το ΣΚΑΙ.

Τη διάρκειας περίπου 90 λεπτών εκπομπή...., όσο κι αν αποσιωπείται από ορισμένα ΜΜΕ ή χλευάζεται το περιεχόμενό της από ορισμένα άλλα, καλό θα είναι να την παρακολουθήσει ο ελληνικός λαός εδώ:...


Είναι από αυτές τις συνεντεύξεις οι οποίες, πέραν όλων των άλλων, έχουν σημαντική ιστορική αξία.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος αποκαθηλώνεται και οδηγείται στο πολιτικό του τέλος ο Αλέξης Τσίπρας του οποίου το μάκρος και η βάσανος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της αγκίστρωσης του πρωθυπουργού στην εξουσία.

Καταρχήν πολύ μεγάλη σημασία έχει η αποκάλυψη Βαρουφάκη ότι ήδη από το 2014 και βλέποντας ότι η Ευρώπη εγκαταλείπει τον Αντώνη Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές είχε προειδοποιήσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για στημένη ενέδρα στην αριστερά, ώστε αυτή να είναι που θα ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο και προλέγοντάς του την επιδίωξη των ευρωπαίων για κλείσιμο των τραπεζών!

Ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει επίσης την ύπαρξη μιας κλειστής μυστικής ομάδας η οποία χάραζε τη στρατηγική και η οποία αρχικά έδειχνε αποφασισμένη να τραβήξει κυριολεκτικά στα άκρα την κατάσταση έχοντας μάλιστα προετοιμάσει σχετικό σχέδιο (Plan X), στο οποίο περιλαμβάνονταν:

Α. η αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων ύψους € 27 δις που κρατούσε η ΕΚΤ και υπάγονται σε ελληνικό δίκαιο.

Β. η δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών μέσω taxisnet και ενός pin κάθε χρήστη όπου πρόκειται για μια πραγματικά εξαιρετική ιδέα η οποία θα μπορούσε ούτως ή άλλως να εφαρμοστεί σβήνοντας σειρά χρεών. Συγκεκριμένα αν το κράτος χρωστά στον Α € 100.000,00, του τα πιστώνει στο λογαριασμό του στο taxisnet. Αν ο Α χρωστά στο Β € 50.000,00 και ο Β έχει παράλληλα χρέη στο δημόσιο € 50.000,00, τότε ο Α μεταβιβάζει € 50.000,00 στο Β και ο Β εξοφλά τις υποχρεώσεις του στο κράτος.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα μπορούσε να δώσει κάποιες λύσεις / ανάσες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης προχωρά σε ορισμένες πολύ μεγάλες αποκαλύψεις:

Η πρώτη ότι 10 ημέρες πριν το περιβόητο Eurogroup της Ρίγα, μετέχοντας στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι προειδοποιήθηκε πως επίκειται ενορχηστρωμένη επίθεση στη χώρα και τον ίδιο για να αποδομηθεί αλλά και η εξιστόρηση των γεγόνοτων της Ρίγα.

Η δεύτερη η ύπαρξη συμφωνία με την Κίνα για πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα και την παροχή χρηματοπιστωτικής στήριξης αν χρειαζόταν, που ακυρώθηκε «με ένα τηλεφώνημα» από το Βερολίνο.

Η τρίτη πως ο Τσίπρας είχε εξουθενωθεί, έκανε δημοψήφισμα, πρότεινε ΟΧΙ, μιλούσε για το ΟΧΙ αλλά ήθελε το ΝΑΙ ενώ είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει αλλά για να μην το παραδεχθεί.

Η τέταρτη πως ουδέποτε οι δανειστές προσέρχονταν με προτάσεις και ότι ουδέποτε συζήτησαν για τις ελληνικές προτάσεις αλλά αντίθετα διέρρεαν πως η ελληνική πλευρά χρονοτριβή.

Η πέμπτη ότι είχε ετοιμάσει επιστολή παραίτησης μετά τη Ρίγα την οποία δεν κατέθεσε θεωρώντας πως ο Τσίπρας είχε οδηγηθεί στα όριά του και συνεπώς θα αντιδρούσε δυναμικά και άρα ο ίδιος θα του ήταν χρήσιμος στην εφαρμογή του plan X.

Η εκτή ότι εμπιστεύονταν το λόγο των ευρωπαίων. Τόσο επικίνδυνοι!

Η έβδομη η παραδοχή των ευρωπαίων στον ίδιο (Σόιμπλε, Λαγκάρντ) ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει!

Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως του πως κρίνει κανείς το Βαρουφάκη, είναι ότι πραγματοποιήθηκε μια πλήρης αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απογυμνώνεται εντελώς και τελικά άτολμος με αποτέλεσμα να εξελιχθεί στο χειρότερο δήμιο της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης εκτιμά αυτό που λένε αρκετοί, ο Αντώνης Σαμαράς έπαψε να είναι χρήσιμος και η ΕΕ μετέτρεψε σε ευκαιρία την άνοδο της Αριστεράς (;) για να περάσει το χειρότερο και σκληρότερο μνημόνιο.

Το ερώτημα είναι πως ενώ βλέπεις την παγίδα, δεν καταφέρνεις να την αποφύγεις. Α! Και ένα ακόμη. Πώς όλοι αυτοί παραμένουν στην κυβέρνηση;

Αν και λογικά, τώρα που τα ψήφισε όλα ο Τσίπρας, θα "φύγει" για να έρθει ο Κυριάκος να τα εφαρμόσει. Ήδη δημιουργείται αυτό το κλίμα. Ενδεχομένως και η συνέντευξη να αποτελεί τμήμα της προσπάθειας αυτής.