ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ

0
Ελλάδα, «Σωτήριον έτος 2016», και ΚΑΜΙΑ σωτηρία δεν έχει η Υγεία της χώρας, όπως θέλετε να την πούμε, είτε Ε.Σ.Υ, είτε ότι άλλο. Συνέλληνες, πάμε κατά διαόλου, και αυτό χάρη σε ΟΛΟΥΣ εκείνους, τους τέως και τους νυν, που ενώ δεν ήταν άξιοι δυο γαϊδάρων άχυρο να μοιράσουν, έγιναν «υπουργοί υγείας», και ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ τα πάντα.
Έγραψα αμέτρητες φορές για πειράματα που κάνουν άνθρωποι ΑΣΧΕΤΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ που μπρος στο προσωπικό τους κέρδος και το ψώνιο τους, δε διστάζουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωες.
Όσες φορές το έγραφα αυτό, έβγαιναν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ για να με φάνε, γιατί βλέπετε έθιγα τους λατρεμένους τους πολιτικούς.
Έκανα πολλές αναφορές για το ΧΑΛΙ που επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία, σας μετέφερα μαρτυρίες – καταγγελίες ασθενών και συγγενών τους, εικόνες που τις αντικρίζω και ο ίδιος τακτικά μιας και επισκέπτομαι αυτούς τους χώρους. Για «κάποιους», ΟΛΑ αυτά που περιεγραφα, δεν ήταν......
αλήθεια, δεν συνεβαιναν στη χώρα μας, δεν….. Και μετά ξύπνησαν απότομα.
Διαβάστε Συνέλληνες την παρακάτω είδηση. Είναι….. «φρέσκια».
«Αφήνουν (πάλι) χωρίς φάρμακα χρόνιους ασθενείς
Τους εκπεφρασμένους φόβους ότι οι νοσοκομειακοί προϋπολογισμοί – ακόμη και μετά τις αυξημένες πιστώσεις που έλαβαν – μάλλον δεν αρκούν για να καλύψουν το κόστος των ακριβών φαρμάκων για τους χρόνιους ασθενείς, επιβεβαιώνει περιστατικό που εκτυλίχθηκε σήμερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Όπως καταγγέλλει στο Virus η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων  & Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ), Ζωή Γραμματόγλου, 40 ασθενείς που πήγαν το πρωί για την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία τους «εκδιώχθηκαν» από τους αρμόδιους καθώς τα αναγκαία φάρμακα είχαν τελειώσει.
«Με τον καινούργιο νόμο που έχει ψηφιστεί ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει φάρμακα, ακόμη κι αν τους γράψουν ότι το νοσοκομείο “στερείται”» αναφέρει η κ. Γραμματόγλου. «Ο καρκινοπαθής έχει μόνο το γιατρό του και το φάρμακο που τον κρατάνε στη ζωή. Χωρίς το φάρμακο πού να βρει το κουράγιο να παλέψει από μόνος του;» τονίζει.
Για το θέμα, η Πρόεδρος του ΚΕΦΙ επικοινώνησε με τη Διοίκηση του Λαϊκού, η οποία υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι εις γνώσιν της και πως ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε από αύριο τα φάρμακα να δίνονται κανονικά. Η κ. Γραμματόγλου, ωστόσο, εκφράζει τις αμφιβολίες της για την ετοιμότητα του νοσοκομείου να εξυπηρετήσει τους αυριανούς ασθενείς, επισημαίνοντας πως εάν δεν είχε υπάρξει η σημερινή καταγγελία οι ελλείψεις θα διαιωνίζονταν.
Η ίδια υπογραμμίζει δε ότι οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο στα ακριβά φάρμακα.
«Για παράδειγμα πριν από τα Χριστούγεννα, ένα κατά τα άλλα φθηνό φάρμακο που κάνει 4,5 ευρώ, δεν το είχε παραγγείλει ο ΙΦΕΤ και τα νοσοκομεία ξέμειναν με αποτέλεσμα να ακυρωθούν χημειοθεραπείες» λέει χαρακτηριστικά.
«Εμείς ως Σύλλογος προσπαθούμε να δίνουμε φάρμακα όταν λείπουν. Αλλά δεν είμαστε φαρμακείο. Δηλαδή μπορούμε να καλύψουμε 1αν άντε 2 ασθενείς, όχι 40»καταλήγει.
ΙΣΑ: Πρωτοφανής η κατάσταση στα νοσοκομεία ακόμη και για περίοδο κρίσης
Παρέμβαση για τις ελλείψεις στο Λαϊκό έκανε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο.
“Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία όπως για παράδειγμα το νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός» από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά φάρμακα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.
“Τον περασμένο μήνα που είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα, σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία. Ωστόσο αυτό ήταν ανακριβές, καθώς διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για το μήνα Ιανουάριο” εξηγεί περαιτέρω και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να αναλάβει τις ευθύνες της και “να σταματήσει, τον εμπαιγμό των γιατρών και των ασθενών”.»
ΠΗΓΗ:virus.com.gr με ημερομηνία δημοσίευσης 11/01/2016
Και βέβαια, ΔΕΝ είναι μόνο αυτές οι ελλείψεις, δεν είναι μόνο αυτά τα νοσοκομεία, το ΧΑΛΙ επικρατεί σε ΟΛΗ τη χώρα. Θυμηθείτε τις καταγγελίες των γιατρών, θυμηθείτε περιστατικά ασθενών που είδαν το φως της δημοσιότητας, και καμαρώστε την ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ και την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Για ΠΟΙΑ υγεία μιλάμε αδέλφια;
Άντε, καλά σαράντα.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)