Ήρθε η ώρα του οικονομικού λογαριασμού για την Τουρκία

Η περιοχή που επηρεάστηκε περισσότερο από όλες από τις ρωσικές κυρώσεις ήταν η Αττάλεια. Οι τουριστικοί πράκτορες που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απώλεια 3,5 δις $, συνέρχονται σήμερα.

Η καταστροφή που θα προκαλέσουν οι ρωσικές κυρώσεις ακόμη ....δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά είναι σαφές πως η Αττάλεια είναι η περιοχή που θα επηρεαστεί περισσότερο από αυτές. Από τους 4.479.000 Ρώσους τουρίστες που ήρθαν στην Τουρκία το 2014, οι 3.489.000 είχαν προτιμήσει την Αττάλεια. Το νούμερο αυτό στους πρώτους 11 μήνες του 2015 είχε παραμείνει στα 2,8 εκ. τουρίστες. Η Αττάλεια που ούτως η άλλως δυσκολευόταν λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ρωσία, αναζητεί τώρα οδό σωτηρίας. Σήμερα σε συνέδριο στην Αττάλεια υπό την αιγίδα του υπουργού Τουρισμού Μαχίρ Ουνάλ, όλοι θα πούνε την γνώμη τους.

Διότι υπάρχει η πιθανότητα αν οι κυρώσεις συνεχιστούν και οι Ρώσοι δεν έρθουν ξανά στην Αττάλεια, για ένα κόστος που θα ξεπεράσει τα 3,5 δις $. Παράγοντες του κλάδου λένε πως ενώ οι τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία ξοδεύουν κατά μέσο όροι 800-1000 $, ¨οι Ρώσοι ξοδεύουν λίγα παραπάνω. Οι εγκαταστάσεις που δουλεύουν στην Αττάλεια μόνο με Ρώσους τουρίστες είναι πολλές. Μάλιστα το 78% εξ αυτών που έρχονται στην Τουρκία, πάνε στην Αττάλεια. Αυτό δείχνει πως δεν θα είναι εύκολο για τους Ρώσους να βρούνε μια εναλλακτική αγορά¨.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ντιμίτρι Γκόριν δήλωσε πως λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία έμειναν πολύ λίγοι τουρίστες και πρόσθεσε πως ¨Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν μόνο 500 Ρώσοι τουρίστες.¨ Την μέρα που έπεσε το ρωσικό αεροσκάφος υπήρχαν 9.664.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/442963/Antalya_daki_Rus_turist_sayisinda_dev_dusus.html

5/12/2015

Σχ : Αγαπητοί Τούρκοι μην ανησυχείτε οι κωλοέλληνες είναι εδώ, στο πλευρό σας. Να π.χ. την ώρα που σκάνε βόμβες και σκοτώνονται δεκάδες άτομα στην Άγκυρα και αλλού και την ώρα που μπαίνει βόμβα στο μετρό της Πόλης, εμείς στέλνουμε και παιδιά δημοτικού σε εκπαιδευτική λέει εκδρομή εκεί. Τι άλλο να κάνουμε πια; 

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ