Συντριβή για τα «παιδιά του Ερντογάν»! Ο Συριακός στρατός τσακίζει τους ισλαμοφασίστες της αλ Νούσρα

0
Τα στρατηγικά υψώματα στην επαρχία Ντάραα, στη νοτιοδυτική Συρία, απελευθερώθηκαν από τον Συριακό στρατό, μετά από σφοδρές μάχες με τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο στρατός...
, μαζί με σιιτικές πολιτοφυλακές, κατέλαβε τα υψώματα του Κουμ Ακρέ. Δεκάδες τζιχαντιστές της αλ Νούσρα, έχουν σκοτωθεί. Η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση είναι το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία και συνδέεται με τα άλλα «χαϊδεμένα» παιδιά του Ερντογάν, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ήδη οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται ενώπιον των στρατηγικής σημασίας πόλεις Κουφέρ Σαμίς και αλ Σαϊκ Μασκίν. Η νίκη του στρατού στην περιοχή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, διότι αυξάνει την πίεση κατά των τζιχαντιστών, σε μια αναμενόμενο σημείο, υποχρεώνοντάς τους να διαθέσουν τις εφεδρείες τους εκεί, αφαιρώντας δυνάμεις από τον ζωτικό τομέα της Λατάκιας.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα παράμετρος, καθώς η επίθεση αυτή χαλαρώνει την πίεση των τζιχαντιστών σε Ιορδανία και εν μέρει στο Ισραήλ. Το γεγονός αυτό πρέπει να συνδεθεί και με τις επαφές του Ρώσου προέδρου Πούτιν, με τον βασιλιά της Ιορδανίας και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Σύμφωνα με συριακές και ιρανικές πηγές, οι απώλειες των τζιχαντιστών σε άνδρες και υλικό είναι ιδιαίτερα βαριές. Σύμφωνα με πληροφορίες με τους τζιχαντιστές μάχονται και δυνάμεις του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί, όπως όλα δείχνουν, από τους Αμερικανούς και βασίζονται μόνο στην τουρκική υποστήριξη.

Την επίθεση των συριακών δυνάμεων υποστηρίζουν τουλάχιστον 50 ρωσικά αεροσκάφη, Su-24M, Su-25 και Su-34.

Sputnik, FARS, Μόσχα, Ρωσία, Τεχεράνη, Ιράν

mignatiou.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)