Νέα Δημοκρατία: «Θάβουν» τα... τσεκούρια - Πρόεδρος της ΚΕΦΕ ο Τραγάκης;

Με διάθεση... ενότητας, μετά από σχεδόν δυο 24ωρα ανηλεούς εσωκομματικού πολέμου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας "εξέλεξε" νέο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος τον Γιάννη Πλακιωτάκη και "συμφώνησε" ότι πρέπει να γίνει άμεσα η εκλογή για τη νέα ηγεσία.

Μετά από ένα σήριαλ 24 ωρών για το αν θα παραιτηθεί ή όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης...
από τη θέση του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τον δημόσιο καυγά του με... "κύκλους" του Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή να δηλώνει ξανά απών (σ.σ. δεν πήγε στην Κ.Ο., όπως και οι κ.κ. Σαμαράς, Μεϊμαράκης), ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναδείχθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές της ΝΔ νέος μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος.

Ομόφωνα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσοι τέλος πάντων βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσαν τη στήριξή τους στο νέο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. "Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης", είπε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, όταν πια μετά από ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση.

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, αφού τελείωσε το θρίλερ με το ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρόεδρος, που ήθελε να είναι και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ως γραμματέας του κόμματος και βάσει των όσων ορίζει, όπως υποστήριξε, το καταστατικό: όταν δεν υπάρχει αντιπρόεδρος, πρόεδρος γίνεται ο γραμματέας. Αλλά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πριν παραιτηθεί είχε ορίσει αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Άλλο ένα ανοιχτό θέμα είναι το ποιος θα αναλάβει πρόεδρος της ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) μετά την παραίτηση Παπαμιμίκου. Όπως τονίστηκε μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., όλα θα γίνουν με βάσει το καταστατικό. Που σημαίνει πως αν θελήσει, θα αναλάβει πρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης.

Στόχος πλέον στη Νέα Δημοκρατία είναι να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για να γίνουν οι εκλογές που αναβλήθηκαν την περασμένη Κυριακή, μήπως και βγει το κόμμα από τη δίνη της εσωστρέφειας. Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 13η Δεκεμβρίου. Μένει να βρεθεί η εταιρία που θα αναλάβει το πληροφορικό σύστημα. Ακούστηκαν και... φωνές να γίνει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά μάλλον δεν θα βρουν ευήκοα ώτα...