ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Τσίπρας σε Σακελλαρίδη: «Θα το μετανοιώσεις αλλά θα είναι αργά»! – Παρέμβαση στον Παυλόπουλο για να μην πέσει η Κυβέρνηση!

Έντονος προβληματισμος επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου μετά την απώλεια δύο βουλευτών στην οποία οδήγησε η στάση τους στη χθεσινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά σήμερα τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να υπάρξει εθνική συνεννόηση εν όψει και των κρίσιμων ψηφοφοριών για το ασφαλιστικό, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης....



Σύμφωνα με το ΜΕGΑ, χθες το πρωί, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον βουλευτή Β” Αθηνών Στάθη Παναγούλη και του ζήτησε να μάθει τι στάση θα κρατήσει στη Βουλή και όταν εκείνος του είπε πως θα καταψηφίσει, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για υπονόμευση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επικοινώνησε με τον κ. Παναγούλη ρωτώντας τον εάν ισχύουν όλα όσα ακούγονται για τη στάση του και ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει.

«Δεν συμφωνώ και δεν θα ψηφίσω» φέρεται να απάντησε στον πρωθυπουργό ο βουλευτής, με τον κ. Τσίπρα να του απαντά ότι υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας: «Οι βουλευτές είχαν γνώση των επιλογών μας και όσων επιχειρούμε να πετύχουμε με τη διαπραγμάτευση». «Εγώ δεν είχα γνώση. Δεν είχαμε συμφωνήσει τέτοια μέτρα» φέρεται να απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Παναγούλης.

Ο διαγραφείς πλέον βουλευτής, σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα υπογραμμίζει ότι δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να υπερασπιστεί το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, διαγράφοντάς το δυστυχώς με τις πράξεις του».

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει και με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε μια προσπάθεια να τον μεταπείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία τους έφτασε σε σύγκρουση, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες και το τηλεφώνημα κλείνει με την εξής κατάληξη:

«Δυστυχώς θα το μετανιώσεις, αλλά θα είναι αργά» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος του απάντησε: «Ξέρεις ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά είναι αμετάκλητη».

Η παραίτηση Σακελλαρίδη είχε δρομολογηθεί, όπως λέει ο ίδιος, εδώ και καιρό. Το πρώτο τηλεφώνημα με τον πρωθυπουργό ήταν πριν φύγει για την Τουρκία, ενώ την Τετάρτη ο κ. Σακελλαρίδης -σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»- του είχε στείλει μήνυμα στο κινητό στο οποίο όμως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε.

Ανάλογο κλίμα έντασης υπήρξε και στις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα. Μάλιστα, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM εκτίμησε ότι στις επερχόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία θα μετρήσει κι άλλες απώλειες.

crashonline.gr