Τρελαίνει κόσμο ο Ολυμπιακός!

0
Ίσως πρόκειται για την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του Ολυμπιακού. Κι ακόμη είναι στην αρχή. Οι «ερυθρόλευκοι» και οι φίλοι τους ζουν ένα παρατεταμένο όνειρο από το οποίο παρακαλούν να μην ξυπνήσουν ποτέ. Με 12 νίκες σε 14 επίσημα ματς, τρεις εξ αυτών στο Champions League και μόνο την ασταμάτητη Μπάγερν να καυχιέται πως τους έχει νικήσει, οι Πειραιώτες…
σαρώνουν εντός κι εκτός τειχών.

Η χθεσινή νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ όχι απλώς τους έφερε μια ανάσα από τους «16» αφού μόνο σε ένα σενάριο μένουν εκτός αν και η προϊστορία τούς υποχρεώνει σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας για πρώτη του φορά τρεις σερί νίκες στους ομίλους, ενώ παράλληλα ξεπέρασε σε νίκες στην Ευρώπη τον Παναθηναϊκό με 97 (41 ισοπαλίες και 105 ήττες σε 243), ενώ οι «πράσινοι» έμειναν στις 96 (με 67 ισοπαλίες και 110 ήττες σε 273 ματς).

Και δεν είναι μόνο αυτά… Ο Ολυμπιακός είναι 21ος στην κατάταξη της UEFA (με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας πενταετίας) και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία για πέμπτη σερί χρονιά και μετά το Δεκέμβριο!

Ο ενθουσιασμός είναι δεδομένος και δικαιολογημένος, αλλά η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επιφυλάσσεται και για τη συνέχεια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χθες στα αποδυτήρια της ομάδας εξέφραζαν την πίστη πως ο Ολυμπιακός είναι ικανός για αποτέλεσμα στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν την Πέμπτη αγωνιστική, προκειμένου να εξασφαλίσει χωρίς δραματικό φινάλε με την Άρσεναλ στο Φάληρο την πρόκριση στους «16».

Ηρακλής και… διακοπή 

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από σήμερα στην… ελληνική πραγματικότητα και στοχεύει στο 10/10 στη Super League υποδεχόμενος τον Ηρακλή την Κυριακή στο Φάληρο. Ο Αλμπέρτο Μποτία σήμερα θα διαπιστωθεί πόσο σοβαρά τραυματίστηκε και η συμμετοχή του μοιάζει απίθανη, με τον Ντα Κόστα έτοιμο για δράση. Δεν υπολογίζονται, επίσης οι Μανιάτης, Μπουχαλάκης και Τσόρι. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)