Εξετάζουν κάμερες και μάρτυρες για την έκρηξη στον ΣΕΒ

0
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΕΒ. Την ίδια ώρα αναμένεται η ανάληψη ευθύνης που θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που τοποθέτησε τη βόμβα.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι....

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει μία μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν από την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Πάντως μέχρι και πριν από λίγη ώρα, δεν είχε βρεθεί κάποιος που να είδε συγκεκριμένες κινήσεις.

Ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στην εσοχή που υπάρχει στην είσοδο του ΣΕΒ και, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τους δράστες δεν είδε ούτε ο υπάλληλος απέναντι βενζινάδικου, που διανυκτερεύει.

Και στον τόπο της έκρηξης συνεχίζεται η έρευνα από τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ή άλλα στοιχεία.

Φρουρός έως τις 23:00 στην κυπριακή πρεσβεία

Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τη βομβιστική ενέργεια, αφορά στα μέτρα φύλαξης της περιοχής. Σημειώνεται ότι απέναντι από τον ΣΕΒ βρίσκεται το κτίριο της κυπριακής πρεσβείας, αλλά δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχε δώσει εντολές να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες, αλλά στο κτίριο της κυπριακής πρεσβείας υπήρχε φρουρός αστυνομικός έως τις 23:00 το βράδυ.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση από περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)